Társoldalunk:

Wolff: Inkább kapjunk ki a Ferraritól, csak nyerjünk futamot

2022.11.08. 07:18

A Mercedes csapatfőnöke a kisebb bevételre és a kedvezőbb szélcsatornás tesztelési lehetőségre szavaz, a konstruktőri rangsorban elfoglalt pozíció ugyanis hatással bír ezekre. Meg is indokolta, miért lenne fontos a szívének egy győzelem 2022-ben.

A Mercedes 2011 óta először maradhat győzelem nélkül egy Forma-1-es szezonban. Még két lövésük van pótolni a hiányosságot, miután az előző két futamon megrángatták az oroszlán bajszát és valamennyire veszélyt jelentettek Max Verstappen sikerére.

A csapatfőnök Toto Wolff ha választhatna, inkább egy győzelemre szavazna, semmint hogy megelőzzék a Ferrarit a konstruktőri rangsorban.
A győzelem megmutatná, hogy az autónk képes harcolni a győzelmekért.nyilatkozta. – A második helyezést az is okozhatja, hogy mások megbotlanak és emiatt szereztünk több pontot."

A Mercedes és a Ferrari között dől el, melyik csapat végez a Red Bull mögött másodikként a csapatok versenyébenForrás: AFP/Ferenc Isza

A két csapat között 40 pont a különbség, ennek ledolgozásához rendkívüli események kellenének a Mercedes szempontjából kedvező formában. A hátrébb végző istálló kevesebb pénzdíjhoz jut, ugyanakkor több időt tölthet majd a szélcsatornában jövőre.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondta, ő személy szerint nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a Mercedes felzárkózott hozzájuk, mivel velük ellentétben a vörösök már leálltak az idei autó fejlesztésével.

Sovány vigasz, de a mezőnyben a Mercedes az egyetlen csapat, amelyik mindegyik versenyen szerzett pontot 2022-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK