Vettelt már Leclerc szenzációs debütálása elgondolkodtatta a búcsúról

Forma-1, Monacói Nagydíj, Sebastian Vettel, Charles Leclerc
Aston Martin's German driver Sebastian Vettel (L) speaks with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc ahead of the drivers parade prior to the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 23, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagyon lestrapálta, hogy semmit sem ért el az utolsó két évében a Ferrarival. Az olasz csapattól való távozás után még meg akart bizonyosodni róla, elég jó-e ahhoz, hogy a Forma-1-ben vezessen.

A Ferrarinál 2019-ben Charles Leclerc váltotta Kimi Räikkönent, aki egyből felülkeredetett rutinos csapattársán, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelen. A pole pozíciók számában 7:2-re, a győzelmekében 2:1-re nyerte a házon belüli párharcot, így érezhető volt, hogy őrségváltás jön a csapatnál.

Vettel a 2020-as idényt még végigszenvedte, mielőtt átigazolt az Aston Martinhoz, és az idei év végén szögre akasztja a bukósisakot. A német pilóta elárulta, hogy a visszavonulás gondolata már a fiatal titán oldalán felmerült benne.

Vettel és Leclerc Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Leclerc beült a volán mögé és gázt adott" – nyilatkozta a Der Spiegelnek.

„Ennek olyan hatása lett rám, amit nem értettem. Két éven keresztül rengeteg energiát fektettem a munkába, mentálisan is, aztán üres kézzel végeztem. Kétségek gyötörtek, hogy ez így marad?"

A Ferrarinál Carlos Sainz váltotta őt, de kíváncsi volt rá, máshol tud-e még magas szinten teljesíteni. „Maradtak bennem kérdések és lezáratlan ügyek" – ismerte el.

Vettel az utolsó szezonjában két versennyel a bajnokság vége előtt a tabella 11. helyét foglalja el, és az elmúlt hetekben ihletett formában vezetve többször nyújtott nagyon jó teljesítményt.