Vágólapra másolva!
Miután Mexikóban Max Verstappen, majd az egész Red Bull bojkottálta a Sky Sports televíziós csatornát, a tévétársaság vezetősége lépéseket tett a békülés érdekében. Emellett más jelek is arra utalnak, hogy a felek lezárják a konfliktust.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Max Verstappen nem volt hajlandó nyilatkozni a Sky Sportsnak a Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjén, majd csapata, a Red Bull is csatlakozott a bojkotthoz. Az utolsó csepp a pohárban Ted Kravitznek, a csatorna riporterének a megjegyzése volt, amelyben arról elmélkedett, hogy Lewis Hamiltont meglopták a tavalyi abu-dzabi futamon, igaz, mindezt tágabb kontextusban tette.

Verstappen bojkottálta a legnagyobb F1-es tévétársaságot Mexikóban Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

Indoklásában a holland pilóta arról beszélt, hogy a döntés nem ennek az egy hétvégének szólt, hanem az tévétársaság, illetve különösen egy ember egész évben mutatott tiszteletlen viselkedésének.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig szenzációhajhászásra panaszkodott.

Az F1 első számú közvetítőjének szempontjából nyilvánvalóan hatalmas arcvesztés lenne, ha a világbajnok versenyző, illetve csapat hosszabb távon nem lenne hajlandó nyilatkozni nekik. Éppen ezért Billy McGinty, a Sky Sports Forma-1-es részlegének igazgatója úgy döntött, hogy hétfőn ellátogat a Red Bull Milton Keynes-i gyárába, hogy tisztázza a helyzetet.

Ő és Jonathan Licht, a csatorna ügyvezető igazgatója már korábban kapcsolatba léptek a konstruktőri bajnok istállóval, hogy rendezzék a nézeteltérést. A Daily Mail értesülései szerint el is érték a céljukat, és mindkét fél hajlandó pontot tenni az ügy végére. McGinty látogatása pedig a békülési folyamat része.

Szintén a közeledésre utaló jel Sergio Pérez Las Vegas-i szereplése. A mexikói pilóta ott volt a városban rendezett utcai parádén, a színpadon pedig David Croftnak, a Sky Sports társműsorvezetőként jelen lévő kommentátorának is hajlandó volt válaszolni.

George Russell meg is kérdezte, hogy honfitársa kérdezhet-e a Red Bull pilótájától.

„Ma este igen – válaszolta Croft. – Külön engedélyem van, úgyhogy ne kezdjetek ki velem!” Ezután érdeklődött Péreznél, hogy szabad-e válaszolnia, a 32 éves pilóta pedig próbálta elviccelni a dolgot. „Nincsenek itt” – utalt csapatára.

Horner személyesen is beszél majd a botrány fő okozójával Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Rose

A várakozások szerint Horner Brazíliában ismét a Sky Sports rendelkezésére fog állni a Forma-1-es közvetítés alatt. A brit szakember állítólag személyesen fog beszélni Kravitz-cel, miután megérkeznek Brazíliába. Az értesülésekre egyébként a csapat és a tévétársaság sem reagált nyilvánosan.