Társoldalunk:

Megtámadták az F1-es istállókat, csapatfőnök is van a károsultak között

2022.11.07. 09:10

F1-es csapatok tagjai is áldozatául estek egy globális hackertámadásnak. A károsultak között ott van az Alpine jelenlegi csapatfőnöke, Otmasr Szafnauer, valamint az Alfa Romeo főstratégája is.

Forma-1-es csapatokat is érintett egy összehangolt hackertámadás, számolt be a RacingNews365.com. Az akciót – amely nem az idei évben történt – egy indiai székhelyű globális hálózat indította. 

F1-es csapatok is áldozatául estek egy globális hackertámadásnakForrás: AFP/Mazen Mahdi

A „Whitelnt” elnevezésű, Gurugram külvárosában működő ismert csoport több mint 100célpontot támadott meg ilyen módon. A hackerek a londoni Cityben található ügyvédi irodák által is alkalmazott magánnyomozók nevében keresték meg potenciális áldozataikat.

Az eset kivizsgálását a The Sunday Times, valamint a Bureau of Investigative Journalism vezeti. Ezen lapoktól származó információ, hogy a hackerek adathalász technikákat használtak, hogy hozzáférjenek a célpontok e-mail-fiókjához, valamint közösségi médiás felületeikhez.

A megtámadottak között Forma-1-es csapatok, illetve azok alkalmazottai is vannak. Két konkrét személyt meg is neveztek: Ruth Buscombe, az Alfa Romeo főstratégája, valamint Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke is ott van a károsultak között. Utóbbival kapcsolatban hozzá kell tenni, hogy akkoriban még az Aston Martint vezette, ebből is látszik, hogy az eset nem a közelmúltban történt.

A RacingNews365.com megkereste a csapatokat, hogy kommentálják a történteket, ám egyelőre senki nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Ugyanez a helyzet az említett személyekkel, ők sem szólaltak még meg a témában.

Szafnauer is ott volt a megtámadottak között, amikor még az Aston Martint vezetteForrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

A hackertámadás persze nem csak a Forma-1-et érintette: az áldozatok között szerepeltek a brit parlament magas rangú képviselői, a svájci elnök, a katari állam kritikusai, valamint a BBC politikai szerkesztője is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK