Hamilton csúnyán megviccelte csapattársát - vagy mégsem?

Forma-1, Lewis Hamilton, Las Vegas 2022
British driver Lewis Hamilton gets a ride in a Mercedes-AMG car on the Las Vegas Strip during the Las Vegas Grand Prix Launch Party, ahead of the 2023 Inaugural Las Vegas Grand Prix, at Caesars Palace, in Las Vegas, Nevada, on November 5, 2022. - The inaugural Las Vegas F1 Grand Prix will take place November 16-18, 2023. (Photo by WADE VANDERVORT / AFP)
Vágólapra másolva!
Látványos utcai parádét tartottak a hétvégén Las Vegasban, bő egy évvel az ottani F1-es hétvége előtt. Lewis Hamilton megviccelte csapattársát, George Russellt, Sergio Pérez pedig látványos módon égetett gumit.

Bő egy év múlva, helyi idő szerint november 18-án rendezik az első Las Vegas-i Nagydíjat, amely magyar idő szerint már másnapra, vasárnapra esik. Ez alkalomból az F1 utcai parádét rendezett a városban, egészen pontosan a pálya részeként is szolgáló Stripen, ahol néhány F1-es pilóta és csapatfőnök is megjelent.

Így vagy úgy, de Hamilton megviccelte Russellt

Köztük volt a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és George Russell is. A két pilóta amellett, hogy a csapat korábbi autóját vezette, a szintén a stuttgartiak által gyártott biztonsági autóba is beült. A bemutatóból természetesen nem hiányozhatott a látványos gumiégetés, avagy „fánkozás” sem, ám

az ifjabbik brit versenyzőnek ez nem sikerült jól a Safety Car volánja mögött.

Amikor már a színpadon ültek, úgy tűnt, hogy fény derült a turpisságra. Naomi Schiff, az egyik műsorvezető viccesen kijelentette, hogy az F1-es autóban jobban megy neki a mutatvány, mint Bernd Mayländer munkaeszközében. Hamilton erre kijelentette, hogy ő volt a ludas.

„Amikor a biztonsági autóban voltunk, kikapcsoltam a kipörgésgátlót, miközben nem figyeltél – vallotta be a hétszeres világbajnok, mire csapattársa elnevette magát. – Szóval amikor megpróbáltad a gumiégetést, nem tudtad megcsinálni.”

Russell erre kijelentette, hogy Hamilton játszmázik vele, de itt még nem volt vége a történetnek. A 37 éves versenyző ugyanis ezután kijelentette, hogy „csak szórakozom veled, igazából nem tettem ilyet”. Hogy valójában mi a helyzet, azt lehet, hogy csak ő tudja, az viszont biztos, hogy

akár kikapcsolta a kipörgésgátlót, akár nem, sikerült megviccelnie csapattársát.

Rajtuk kívül Sergio Pérez is vezetett egy korábbi Red Bullt. A mexikói pilóta úgy „fánkozott”, hogy közben az egyik kezével integetett, sőt, előfordult, hogy egyáltalán nem fogta a kormányt. Hamilton ezzel kapcsolatban is humorizált, amikor úgy fogalmazott, hogy ebből is látszik a Red Bull stabilitása, miközben ő majdnem összetörte a Mercedest. „Kis híján ütköztem – ismerte el. – Óriási volt a füst, és fogalmam sem volt, hol vagyok, teljesen elvesztem. Nem ismertem fel az épületeket, és amikor megálltam, ott volt a fal.”

Volt olyan pillanat, amikor Pérez egyáltalán nem fogta a kormányt

Bár autót nem vezetett, Alexander Albon is ott volt a rendezvényen, ahogyan főnöke, a Williamst irányító Jost Capito is. Kollégája, az F1 egyetlen amerikai istállóját vezető, és a Drive to Survive sorozatnak köszönhetően az Egyesült Államokban különösen ismert és népszerű Günther Steiner szintén megjelent az eseményen.