Társoldalunk:

Akár az ön képe is ott lehet Vettel utolsó F1-es sisakján

2022.11.07. 16:11

Sebastian Vettel nem mindennapi akciót hirdetett meg: amennyiben kellően magas összeget ajánl fel, bárki felkerülhet az Abu-dzabi Nagydíjon viselt sisakjára. A pénzt ráadásul jótékony célra fogja fordítani, ennek ellenére néhányan megpróbáltak keresztbe tenni a szervezésnek.

Már csak két futam van hátra Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjéből, hiszen a négyszeres világbajnok az idény végén befejezi pályafutását a sorozatban. A szűk két hét múlva esedékes Abu-dzabi Nagydíj lesz az utolsó versenye, amelyre nem mindennapi akciót hirdetett meg a szurkolóknak. 

Vettel különleges sisakban fog búcsúzni az F1-tőlForrás: AFP/Ferenc Isza

Vettel köztudottan kedveli a különleges sisakfestéseket, karrierje során rengeteg egyedi fejvédőt használt. Az abu-dzabi darab viszont alighanem ezek közül is ki fog emelkedni, ugyanis 1000 szurkoló arcképe fogja díszíteni.

A német pilóta saját Instagram-oldalán hirdette mag „az utolsó közös kör” elnevezésű akciót, amelyben bárki részt vehet. Ahhoz ugyanis, hogy valaki felkerülhessen a sisakra, licitálni kell, és akik a legmagasabb összeget ajánlották fel, és persze ki is fizették azt, viszontláthatják magukat az Aston Martin versenyzőjének fejvédőjén.

Az aukcióban a finallap.dehonlapon lehet részt venni. A licitáláshoz elsőként regisztrálni kell, ezt követően ki kell választani, hogy a licitáló a sisak mely pontjára akar felkerülni, és tenni kell egy ajánlatot.

Ami a licitálás szabályait illeti, 50 euró, azaz jelenlegi árfolyamon kicsit több mint 20 ezer forint a minimum, és legalább 5 euróval kell felülmúlni az addigi legnagyobb felajánlott összeget. A határidő november 10-e, azaz csütörtök 21 óra, a győzteseknek ezt követően két napig van lehetőségük fizetni, majd ezután fel kell tölteniük magukról egy képet. Ha mindezt megtették, akkor nemcsak a sisakon, hanem egy képgalériában is meg fognak jelenni, valamint egy tanúsítványt is kapnak e-mailben arról, hogy részt vettek az akcióban.

Vettel kiemelte, hogy a teljes összeget jótékony célra fogja fordítani. Konkrétumokat nem említett, csupán „szívéhez közel álló projektekről” beszélt, de így is lehet sejteni, hogy a környezetvédelem például fontos szerepet fog kapni.

Bárki helyet kaphat Vettel utolsó F1-es sisakján

Sajnos azonban akadtak olyanok, akiknek a jó ügynél fontosabb volt a saját maguk szórakoztatása, és euromilliós, olykor eurotízmilliós nagyságrendű összeget írtak be. Szerencsére az oldalt kezelők számítottak erre, és ezeket hamarosan kitörölték, így cikkünk írásának pillanatában 58 ezer euró a legmagasabb ajánlat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK