Akár az ön képe is ott lehet Vettel utolsó F1-es sisakján

Forma-1, Sebastian Vettel, Magyar Nagydíj 2022, péntek
Aston Martin's German driver Sebastian Vettel sits in his car in the pits during the first free practice session ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring in Budapest, Hungary, on July 29, 2022. (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel nem mindennapi akciót hirdetett meg: amennyiben kellően magas összeget ajánl fel, bárki felkerülhet az Abu-dzabi Nagydíjon viselt sisakjára. A pénzt ráadásul jótékony célra fogja fordítani, ennek ellenére néhányan megpróbáltak keresztbe tenni a szervezésnek.

Már csak két futam van hátra Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjéből, hiszen a négyszeres világbajnok az idény végén befejezi pályafutását a sorozatban. A szűk két hét múlva esedékes Abu-dzabi Nagydíj lesz az utolsó versenye, amelyre nem mindennapi akciót hirdetett meg a szurkolóknak.

Vettel különleges sisakban fog búcsúzni az F1-től Forrás: AFP/Ferenc Isza

Vettel köztudottan kedveli a különleges sisakfestéseket, karrierje során rengeteg egyedi fejvédőt használt. Az abu-dzabi darab viszont alighanem ezek közül is ki fog emelkedni, ugyanis

1000 szurkoló arcképe fogja díszíteni.

A német pilóta saját Instagram-oldalán hirdette mag „az utolsó közös kör” elnevezésű akciót, amelyben bárki részt vehet. Ahhoz ugyanis, hogy valaki felkerülhessen a sisakra, licitálni kell, és akik a legmagasabb összeget ajánlották fel, és persze ki is fizették azt, viszontláthatják magukat az Aston Martin versenyzőjének fejvédőjén.

Az aukcióban a finallap.dehonlapon lehet részt venni. A licitáláshoz elsőként regisztrálni kell, ezt követően ki kell választani, hogy a licitáló a sisak mely pontjára akar felkerülni, és tenni kell egy ajánlatot.

Ami a licitálás szabályait illeti, 50 euró, azaz jelenlegi árfolyamon kicsit több mint 20 ezer forint a minimum, és legalább 5 euróval kell felülmúlni az addigi legnagyobb felajánlott összeget. A határidő november 10-e, azaz csütörtök 21 óra, a győzteseknek ezt követően két napig van lehetőségük fizetni, majd ezután fel kell tölteniük magukról egy képet. Ha mindezt megtették, akkor nemcsak a sisakon, hanem egy képgalériában is meg fognak jelenni, valamint egy tanúsítványt is kapnak e-mailben arról, hogy részt vettek az akcióban.

Vettel kiemelte, hogy a teljes összeget jótékony célra fogja fordítani.

Konkrétumokat nem említett, csupán „szívéhez közel álló projektekről” beszélt, de így is lehet sejteni, hogy a környezetvédelem például fontos szerepet fog kapni.

Bárki helyet kaphat Vettel utolsó F1-es sisakján

Sajnos azonban akadtak olyanok, akiknek a jó ügynél fontosabb volt a saját maguk szórakoztatása, és euromilliós, olykor eurotízmilliós nagyságrendű összeget írtak be. Szerencsére az oldalt kezelők számítottak erre, és ezeket hamarosan kitörölték, így cikkünk írásának pillanatában 58 ezer euró a legmagasabb ajánlat.