Társoldalunk:

Szoboszlaiék focicsapatától érkezik Dietrich Mateschitz utódja az F1-be

2022.11.06. 14:51

Két héttel a Red Bull alapítójának halála után a fia megnevezte azt a három embert, akik mostantól az osztrák céget irányítják.

Az új feladatkörök alapján Franz Watzlawick lesz az italokért felelős vezérigazgató, Oliver Mintzlaff a projektek és befektetések vezérigazgatója, Alexander Kirchmayr pedig a pénzügyi vezérigazgató. Mivel a szponzorálás a feladatkörébe tartozik, Mintzlaff felügyeli majd a cég Forma–1-es működését.„Nem gondolom, hogy valakinek egyazon cég alkalmazottjának és részvényesének is kell lennie. Ezért én a részvényesi szerepemre fogok koncentrálni, és ebben fogom úgy kifejezni magam, ahogyan én azt szükségesnek tartom – nyilatkozta Mark Mateschitz, Dietrich egyetlen gyermeke, aki jelenleg a Red Bull 49%-át birtokolja. – 

Franz, Alexander és Oliver volt a mi álomcsapatunk és nagyon örülök, hogy elvállalják ezeket a feladatokat."

Oliver Mintzlaff felügyeli majd a Red Bull F1-es működésétForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann / Sven Simon

Mintzlaff egykori hosszútávfutóként korábban a Puma sportmarketing-vezetője, majd a Ferber Marketing ügyvezető igazgatója is volt. 2014-ben csatlakozott a Red Bullhoz, ahol később a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig ügyvezetője lett, ám most, hogy a konszern sportbefektetéseit felügyeli majd, abból a tisztségéből távozik.

Mateschitz halála kapcsán a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner világossá tette, hogy az istálló jövőjét ez a tragédia nem érinti.
A jövő előre meg van határozva, ugyanis [Mateschitz] nagyon erős alapot rakott le a jövőre nézve – mondta Horner. – 2026-tól a Red Bull erőforrásgyártóvá is válik és ez volt a kirakósunk hiányzó darabja. Az ő elképzelése volt, hogy ez megtörténjen és az ő szellemét visszük be a jövő motorgyártó cégébe is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK