Társoldalunk:

A pénzét feleslegesen szóró Hamilton utál vezetni és másokat hibáztat a forgalomban

2022.11.06. 13:04

A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak hiába ez a foglalkozása, csak akkor szeret vezetni, ha azt nagy sebességgel teheti. Így hiába van 10 millió dollár értékűnél is nagyobb autógyűjteménye, szükség esetén mégis csupán egy Mini Coopert vezet az utakon.

A brit pilóta még a Mexikóvárosi Nagydíj előtt volt a Jimmy Kimmel Live műsor vendége, ahol többek között arról is beszélt, hogy mennyire nem szeret autót vezetni a hétköznapokban és inkább az anyúsülésen utazik, ha valahová mennie kell. Hiába az édesapja autóimádata, csak akkor szokott volán mögé ülni, amikor a szülővárosában jár vagy amikor a Los Angelesben élő szüleit látogatja meg.

Valójában nem szeretek vezetni, hacsak nem gyorsan teszem. Ha lehetséges, inkább odaadom a kulcsot a barátaimnak – nyilatkozta Hamilton. – Nem szeretem a forgalmat, túl megterhelő számomra."

A hétszeres világbajnok elárulta, hogy gyakran akad problémája abból, hogy éppen az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban kell vezetnie, ugyanis nem mindig érzi elsőre, hogy az út melyik oldalán is kellene irányítania az autót.

Amikor otthon vezetek, nem tudom, hogy az út melyik felén is kellene lennem. Eleinte mindig a rossz oldalon vagyok, és azt hiszem, a többiek tévedtek el."

Lewis Hamilton nem szeret vezetni és ha mégis szüksége van rá, gyakran eltéved az utakonForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Elmondása szerint amikor vezet, akkor sem a becslések szerint több mint 10 millió dollár összértékű sportautó-gyűjteményéből választ magának kocsit, hanem jellemzően a Mr. Beanéhez hasonló régi Mini Cooperét vezeti. Mindezt úgy, hogy információk szerint Hamilton tulajdonában van két, körülbelül 2 millió dolláros Shelby Cobra, egy 1,2 millió dolláros McLaren P1, egy 2 millió dolláros LaFerrari, egy 4 millió dolláros Ferrari Aperta és több Mercedes-AMG autó is.

Forrás és forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK