Alonso szívesen versenyezne Verstappen csapattársaként

Forma-1, Max Verstappen, Fernando Alonso, Kanadai Nagydíj 2022, szombat
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Second placed qualifier Fernando Alonso of Spain and Alpine F1 in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso elárulta, a jövőben szeretne egy trióban versenyezni Max Verstappennel Le Mans-ban. A spanyol versenyző arról is beszélt, hogy a mezőny másik kétszeres világbajnoka eljuthat-e a legnagyobb magaslatokig.

Fernando Alonso köztudottan nagyra tartja Max Verstappent, és ennek rendszeresen hangot is ad. Nemrég például kijelentette, hogy a holland pilóta világbajnoki címei többet érnek Lewis Hamilton elsőségeinél, amiért később magyarázkodni kényszerült.

Alonso örülne, ha egyszer összeállhatna Verstappennel Le Mans-ban Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

A spanyol pilóta annyira kedveli a címvédőt, hogy felvetette, hogy egy napon akár egy csapatban is versenyezhetnének. Persze nem a Forma-1-ben, hanem a legismertebb hosszú távú autóversenyen, ahol egy autót hárman vezetnek felváltva. Mindez akár össze is jöhet, hiszen Verstappen belengette a viszonylag korai F1-es visszavonulást, és bár a viadalt korábban kétszer megnyerő Alonso már közel lesz az 50 éves korhoz, ott még simán elindulhat.

– nyilatkozta aDe Telegraafnak adott interjújában. –Természetesen nyitott vagyok arra, hogy ezt együtt csináljuk. Szerintem adjunk egy esélyt ennek az ötletnek, amennyiben egy versenyképes csapatnál vezethetünk.”

A riporter felvetette, hogy mi a helyzet Verstappen édesapjával, Josszal, aki fiával ellentétben kétszer is indult Le Mans-ban, és 2008-ban, 46 évesen megnyerte az LMP2-es kategóriát. Alonso azonban így sem őt választaná. „Jelenleg Maxot preferálnám, de Jost is nagyon tisztelem – szögezte le. –

Persze az áhított Le Mans-i kalandig még évek telhetnek el, ha egyáltalán megvalósul, és ezalatt Verstappen akár elképesztő magaslatokig is eljuthat az F1-ben. Persze a világbajnoki címek rekordjának beállításához a megfelelő körülmények is kellenek, és ezt Alonso is tudja.

Alonso tudja, nem csak Verstappenen múlik, hogy odaér-e a legnagyobbak közé Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Nehéz lesz elérnie a hét bajnoki címet – jelentette ki. – Maxnak természetesen megvan a tehetsége ahhoz, hogy eljusson ide, de ehhez hosszú évekig rendkívül versenyképes autóra van szükség, erre pedig soha nincs garancia. Jelenleg könnyű a helyzet, minden arra utal, hogy a Red Bull uralni fogja a következő éveket, de ezt nem tudjuk biztosan. Meglátjuk, hogy Maxnak lesz-e ilyen szerencséje.”