Társoldalunk:

Alonso szívesen versenyezne Verstappen csapattársaként

2022.11.05. 18:49

Fernando Alonso elárulta, a jövőben szeretne egy trióban versenyezni Max Verstappennel Le Mans-ban. A spanyol versenyző arról is beszélt, hogy a mezőny másik kétszeres világbajnoka eljuthat-e a legnagyobb magaslatokig.

Fernando Alonso köztudottan nagyra tartja Max Verstappent, és ennek rendszeresen hangot is ad. Nemrég például kijelentette, hogy a holland pilóta világbajnoki címei többet érnek Lewis Hamilton elsőségeinél, amiért később magyarázkodni kényszerült

Alonso örülne, ha egyszer összeállhatna Verstappennel Le Mans-banForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

A spanyol pilóta annyira kedveli a címvédőt, hogy felvetette, hogy egy napon akár egy csapatban is versenyezhetnének. Persze nem a Forma-1-ben, hanem a legismertebb hosszú távú autóversenyen, ahol egy autót hárman vezetnek felváltva. Mindez akár össze is jöhet, hiszen Verstappen belengette a viszonylag korai F1-es visszavonulást, és bár a viadalt korábban kétszer megnyerő Alonso már közel lesz az 50 éves korhoz, ott még simán elindulhat.

Tudom, hogy Max egy napon ki akarja próbálni a hosszútávú versenyzést, és a Le Mans-i 24 órás futam vonzó lenne számára – nyilatkozta aDe Telegraafnak adott interjújában. –Természetesen nyitott vagyok arra, hogy ezt együtt csináljuk. Szerintem adjunk egy esélyt ennek az ötletnek, amennyiben egy versenyképes csapatnál vezethetünk.”

A riporter felvetette, hogy mi a helyzet Verstappen édesapjával, Josszal, aki fiával ellentétben kétszer is indult Le Mans-ban, és 2008-ban, 46 évesen megnyerte az LMP2-es kategóriát. Alonso azonban így sem őt választaná. „Jelenleg Maxot preferálnám, de Jost is nagyon tisztelem – szögezte le. – Talán ő lehet a csapatmenedzser.”

Persze az áhított Le Mans-i kalandig még évek telhetnek el, ha egyáltalán megvalósul, és ezalatt Verstappen akár elképesztő magaslatokig is eljuthat az F1-ben. Persze a világbajnoki címek rekordjának beállításához a megfelelő körülmények is kellenek, és ezt Alonso is tudja.

Alonso tudja, nem csak Verstappenen múlik, hogy odaér-e a legnagyobbak közéForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Nehéz lesz elérnie a hét bajnoki címet – jelentette ki. – Maxnak természetesen megvan a tehetsége ahhoz, hogy eljusson ide, de ehhez hosszú évekig rendkívül versenyképes autóra van szükség, erre pedig soha nincs garancia. Jelenleg könnyű a helyzet, minden arra utal, hogy a Red Bull uralni fogja a következő éveket, de ezt nem tudjuk biztosan. Meglátjuk, hogy Maxnak lesz-e ilyen szerencséje.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK