Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint minden alkalommal, amikor a Red Bull beszélt Lando Norrisszal egy lehetséges átigazolásról az osztrák csapathoz, ő másnap már alá is írt a McLarenhez.

A Red Bull már régóta érdeklődik Norris szerződtetése iránt; ez egészen a Forma-2-es időkig nyúlik vissza, amikor a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko még 2018 közepén megpróbálta a britet a Toro Rossóba ültetni Brendon Hartley helyére.

Norris ezt követően 2019-ben a McLarennél debütált az F1-ben, Horner pedig elárulta, hogy egy friss McLaren-szerződés mindig azután tűnt fel, hogy a Red Bull elkezdett vele beszélgetéseket folytatni.

Horner a Norris-tárgyalásokról
Norrist jelenleg hosszú távú szerződés köti a McLarenhez, akárcsak Max Verstappent a. Red Bullhoz, ahová 2028 végéig szóló szerződés köti. Sergio Pérez az év elején írt alá új szerződést a Milton Keynes-i alakulattal, miután Verstappen mellett másod számú versenyzőjeként jól teljesít a csapatnál.

- magyarázta Horner a médiának.

Norris 2023-tól McLaren első számú pilótájává válik, mivel ötödik szezonját kezdi meg a Forma-1-ben.
Mellette a 2021-es F2-es bajnok, Oscar Piastri fog versenyezni.

McLaren új dinamit duója 2023-ra Forrás: Twitter

A fiatal tehetségre a McLaren egyből lecsapott, amint kiderült, hogy nem kapott még szerződést az Alpine-tól, így szabadon igazolható.

Az FIA testülete az Alpine beadványát elutasította, mi szerint az ausztrál nem írhatott volna alá más csapattal. Így hivatalosan is jóváhagyták a McLaren Piastrival kötött megállapodását. 2023-tól Lando Norris és Oscar Piastri felállást láthatunk majd a wokingi istállónál.
Forrás