Társoldalunk:

Kétszeres világbajnok oldalán debütál Bottas a népszerű autóversenyen

2022.11.02. 19:00

Valtteri Bottas ott lesz a jövő évi Race of Championson, miután idén elmaradt a debütálása. A finn pilóta Mika Häkkinennel fog egy párost alkotni a csapatverseny során.

Valtteri Bottas részt vesz a 2023-as Race of Chamoionson, azaz a Bajnokok Tornáján, amit az esemény szervezői jelentettek be. A finn pilóta jelen állás szerint az egyetlen aktív versenyző lesz a mezőnyben. 

Bottas már idén debütált volna a Race of  Championson, de akkor meghiúsultForrás: AFP/Patrick T. Fallon

Bottas először fog indulni a népszerű versenyen, miután az idei debütálása egy váratlan kötelezettség miatt meghiúsult. A 33 éves pilóta természetesen nagyon örül, hogy ismét lehetőséget kapott arra, hogy a svédországi Pite Havsbad havas pályáján megmutassa tudását.

Nagyon várom már, hogy végre debütálhassak a Race of Championsonnyilatkozta. – Sok éve nézem a televízióban, és tavaly [valójában idén – a szerk.] nagyon közel voltam az induláshoz, amíg az utolsó pillanatban ki nem kellett szállnom. Nehéz volt nézni, hogy mindenki annyira jól szórakozott, amikor a svédországi havon és jégen dobálta az autóját, ezért örülök, hogy most januárban csatlakozhatok hozzájuk Pite Havsbadban.”

Az eseményt január 28-án és 29-én tartják, és a szokásoknak megfelelően az első napon a Nemzetek Tornáját rendezik meg. Bottas párja nem más lesz, mint a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen, aki már az idei versenyen is részt vett.

Amiatt is izgatott vagyok, hogy a Nemzetek Kupáján Mika Häkkinen partnere lehetek a finn csapatban – folytatta a tízszeres F1-es futamgyőztes. – Az évek során jó barátok lettünk Mikával, így külön öröm lesz mellette versenyezni. Mindketten részt vettünk már néhányszor az Északi-sarki Ralin, ami remélhetőleg segíthet abban, hogy legyőzzük északi szomszédainkat és mindenki mást is. Aztán félre kell tennünk a barátságunkat, és meg kell próbálnunk megverni egymást az egyéni versenyben. Bármi is történjen, biztos vagyok benne, hogy nagyszerű show-t fogunk nyújtani a pálya melletti, illetve a világ minden táján lévő rajongóknak.”

A Race of Championst 1988 óta minden évben megrendezték egészen a koronavírus-járvány kitöréséig minden évben megrendezték, az egyetlen kivétel 2016 volt, mivel akkor tették át év végéről év elejére. 2020-ban csak virtuális formában tartották meg, tavaly pedig teljesen elmaradt, hogy aztán idénre megreformálják: nagyvárosok helyett most már Svédországban, havas tájon tartják a szurkolók által kifejezetten kedvelt eseményt. Az indulók névsora még nem teljes, de Bottason és Häkkinenen kívül Sebastian Vettel részvétele is biztosra vehető, igaz, addigra ő már nem lesz aktív F1-es pilóta. A négyszeres világbajnok idén második lett az egyéni versenyben, miután csak a döntőben kapott ki Sébastien Loebtől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK