Hamilton csak nevetett Alonso őt becsmérlő megszólalásán

Forma-1, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Osztrák Nagydíj 2022
Lewis Hamilton and Fernando Alonso walk for the drivers parade before the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 10, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton egy kép után szóban is reagált Fernando Alonso azon kijelentésére, hogy a brit pilóta világbajnoki címei nem érnek olyan sokat. A 37 éves versenyző nevetett, miután értesült erről, főnöke szerint pedig semmi különös nem történt.

Fernando Alonso ismét magára irányította a figyelmet, amikor egy interjúban kijelentette, hogy Max Verstappen világbajnoki címei többet érnek, mint Lewis Hamilton elsőségei. Később próbált magyarázkodni, és kijelentette, hogy a Forma-1-es szurkolókat nem szabad egymásnak ugrasztani, de ezzel a megszólalásával alighanem pont ezt sikerült elérnie.

Hamilton szóban is reagált Alonso megjegyzésére Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Természetesen a brit pilóta figyelmét sem kerülte el a nyilatkozat, és egy kép, illetve egy felfelé mutató hüvelykujjat ábrázoló emoji formájában reagált az elhangzottakra. Később azonban szóban is kifejtette a véleményét egykori csapattársa megjegyzéséről.

nyilatkozta. – Ennyi, többet nem igazán tudok mondani róla. Hogy őszinte legyek, kicsit kacagnom kellett. Én magam az évek során igyekeztem nagyon tisztelettudó lenni. Ha bármikor megkérdezik tőlem, hogy ki a jobb pilóta, mindig megpróbálom dicsérni a másikat. Alonso megjegyzései elég érdekesek, de ez nem számít. Ezért reagáltam egy felfelé mutatóhüvelykujjal.”

Persze Hamiltont sem kell feltétlenül félteni, hiszen ő is hajlamos beleszállni az ellenfeleibe, legyen szó a Verstappennel folytatott tavalyi rivalizálásukról, vagy éppen korábban Nico Rosbergről.

Igaz, a hétszeres világbajnok általában nem a másik eredményeit szokta kisebb jelentőségűnek feltüntetni.

Az esettel kapcsolatban megszólalt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is. Az osztrák üzletember rendre megvédi Hamiltont a nyilvánosságban, ám ezt most nem tette meg. Szavaiból kiderül, hogy egyszerűen nem érzi ennek szükségét.

Wolff szerint nincs semmi különös Alonso kijelentésében Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Cukkolja [őt Alonso], ami színjáték – fogalmazott. – Címlapokra kerül, és erről szól a sport. Mindketten nagyszerű bajnokok, Alonso pedig szeret bedobni egy-egy ilyet, és ez így van rendjén. Nem hiszem, hogy ez zavarja Lewist.”