A Red Bull vizsgálatot indított az elrontott mexikói boxkiállást követően

Christian Horner
Oracle Red Bull Racing team principal Christian Horner pictured during a practice session at the Grand Prix F1 of Belgium race, in Spa-Francorchamps, Friday 26 August 2022. The Spa-Francorchamps Formula One Grand Prix takes place this weekend, from August 26th to August 28th. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS (Photo by JONAS ROOSENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A csapatfőnök elmondta, hogy a Red Bull kivizsgálja a Mexikói Nagydíjon történt boxkiállási hibát, mivel ennek is köszönhetően a rajtrács negyedik helyéről rajtoló Pérez csak a harmadik helyre tudott befutni a verseny végén.

A mexikói reményeit, hogy megszerezze a második helyet hazai versenyén, meghiúsította egy (a Red Bulltól szokatlan) lassú boxkiállás a futam közben.

Az 5,3 másodperces kiállás erősen csökkentette az esélyeit arra, hogy megelőzze Lewis Hamiltont. Mivel a Mercedes pilótája a kemény keverékű gumikon küszködött, Pérez próbálkozásai, hogy a közepes gumikon utolérje és megelőzze a Mercedest, végül kudarcba fulladtak.

A megszokott hatékonyságuk ellenére ez a második boxkiállási hiba két versenyen belül a Red Bull csapatnál, miután az Amerikai Nagydíjon Max Verstappen hosszadalmas kiállása majdnem megfosztotta őt a győzelemtől.

Horner dicséri Pérez töretlen lendületét
Amikor Pérez boxkiállási problémájáról kérdezték, a Red Bull csapatfőnöke, Horner megerősítette, hogy a hibával a csapat foglalkozni fog.

"Azt hiszem, a boxkiállás problémája nélkül Checo [Pérez] szerintem megelőzte volna Lewist"

- mondta Horner a médiának.

- tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.
Forrás