Társoldalunk:

A Red Bull vizsgálatot indított az elrontott mexikói boxkiállást követően

2022.11.01. 15:17

A csapatfőnök elmondta, hogy a Red Bull kivizsgálja a Mexikói Nagydíjon történt boxkiállási hibát, mivel ennek is köszönhetően a rajtrács negyedik helyéről rajtoló Pérez csak a harmadik helyre tudott befutni a verseny végén.

A mexikói reményeit, hogy megszerezze a második helyet hazai versenyén, meghiúsította egy (a Red Bulltól szokatlan) lassú boxkiállás a futam közben.
Az 5,3 másodperces kiállás erősen csökkentette az esélyeit arra, hogy megelőzze Lewis Hamiltont. Mivel a Mercedes pilótája a kemény keverékű gumikon küszködött, Pérez próbálkozásai, hogy a közepes gumikon utolérje és megelőzze a Mercedest, végül kudarcba fulladtak.

A megszokott hatékonyságuk ellenére ez a második boxkiállási hiba két versenyen belül a Red Bull csapatnál, miután az Amerikai Nagydíjon Max Verstappen hosszadalmas kiállása majdnem megfosztotta őt a győzelemtől.

Horner dicséri Pérez töretlen lendületét
Amikor Pérez boxkiállási problémájáról kérdezték, a Red Bull csapatfőnöke, Horner megerősítette, hogy a hibával a csapat foglalkozni fog.
"Azt hiszem, a boxkiállás problémája nélkül Checo [Pérez] szerintem megelőzte volna Lewist" - mondta Horner a médiának.

Ki kell vizsgálnunk, hogy mi okozta ezt. Úgy néz ki, hogy az anya valóban beragadt, vagy nem akart tisztán kioldani. De ennek ellenére sikerült felvennie a ritmust újra, nem zökkentette ki a versenyből. Ismét nagyon erős tempót diktált, de nem volt elég ahhoz, hogy megelőzze Lewist. Sajnos 0,03 másodperces hátrányban volt Hamiltonhoz képest, amikor a DRS-t akarta használni, így egyszerűen nem volt eléggé hatótávolságon belül

- tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK