Társoldalunk:

Zaklatták az F1-es pilótákat Mexikóban

2022.10.31. 15:28

A szurkolók lelkesedése átlépte a tűrhető határt, az FIA vizsgálatot indít. A versenyzők nem akarják, hogy biztonsági személyzetnek kelljen kísérnie őket, de most erre volt szükség.

Mexikóban fogadják az egyik legszenvedélyesebb szurkolók a Forma-1 mezőnyét, de a hétvégén több ízben túl messzire mentek a pilóták imádatával. A csapatok pályán lévő lakóövezetébe, a paddockba túlságosan sok ember mehetett be meghívóval, és közülük sokan zavaróan tolakodtak aláírásért, fényképért.
A legdurvább incidensek azok voltak, hogy Pierre Gasly táskáját kicipzározták, míg egy újságíró azt látta, hogy fellöktek egy kisgyereket a tömegben.

Az időmérő után a pilóták a tévés interjúzónából nem a szokott fő gyalogúton mentek vissza a csapatukhoz, hanem az FIA vendéglátó egységén keresztül terelték át őket egy csendesebb útvonalra, egyes istállók pedig külön biztonsági személyzetet alkalmaztak a saját épületeiknél.

A versenyzők azt mondták, szívesen találkoznak a rajongókkal, de a hétvégi helyzet túl sok volt.Itt mindig őrület van, különösen idén.jelentette ki Charles Leclerc. – Ki kellene találnunk valamit, hogy kicsit könnyebben sétálhassunk a paddockban."

Többen megemlítették, hogy a rajongók egy része nem tiszteli a pilóták személyes terét, az említett Gasly is.

Norris láthatóan nem élvezte a túlzott tömegetForrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra/NurPhoto/Gerardo Vieyra

„Az emberek betódulnak a garázsokba az időmérő előtt közös képért, holott nem is csapattagok – nyilatkozta a francia. – Mi itt dolgozunk, és természetesen szakítunk időt a rajongókra is, amikor lehet. De ezen a hétvégén nem mertem kijönni a vendéglátó egységünkből, különben körülvettek volna."
Szerencsésnek kellene érezniük magukat, hogy egyáltalán itt lehetnek a paddockban és közel férkőzhetnek hozzánk.– ezt már Lando Norris mondta. – Járkálhatnánk az eldugott utakon és lehetnének embereink, akik mindenkit arrébb taszítanak, nem muszáj aláírásokat adnunk. De nem ezt akarjuk, örömmel kerülünk kapcsolatba a szurkolókkal."

Daniel Ricciardo megemlítette, hogy évekkel ezelőtt nem volt ennyire zsúfolt a paddock, aminek örül, csak Mexikóban tarthatatlanná váltak a körülmények.

„Idén nem mindig volt mindenki érett és mutatott tiszteletet. Az emberek elvesztik az eszüket. – nyilatkozta. – Nem akarok biztonsági emberekkel mászkálni és átfurakodni a tömegen, fényképeket és aláírásokat szeretnék adni."

A Racingnews365.com arról számolt be, hogy az FIA kivizsgálja a történteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK