Alonso: Jobb is, hogy felrobbant a motor

AUTO-PRIX-MEX-F1-RACE auto-prix Horizontal
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso arrives for the drivers' parade, prior to the start of the Formula One Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on October 30, 2022. (Photo by CARLOS PEREZ GALLARDO / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Elárulta, melyik alkatrész ment tönkre benne. Nem bosszankodik az újabb elvesztett pontok miatt, már vágja a centit a csapatváltása előtt.

Mexikóban is elpártolt a szerencse Fernando Alonsótól, aki újabb műszaki hibát szenvedett, miközben kényelmes előny birtokában úton volt a 7. hely felé. Az Alpine versenyzője a korábbi megnyilvánulásaihoz képest visszafogottan, a helyzetbe beletörődve nyilatkozott a kiesés után.

„Húsz körrel a leintés előtt elromlott az egyik henger, csak öt működött, így lecsökkent a motorerő. Lemaradtam, végül felrobbant a motor" – mondta a televíziós interjúzónában.

Fernando Alonso a mexikói verseny előtt Forrás: AFP/Carlos Perez Gallardo

„A 14-es rajtszámú autó megállt a leintés előtt, már nagyjából 70 pontot vesztettem a szezonban. De értelmetlen erről beszélni megint, már csak két verseny van hátra, aztán új fejezet következik" – utalt arra, hogy jövőre már az Aston Martinnál fog versenyezni.

„Az austini és a mexikói volt a legjobb futamon idén. Most körülbelül 20 másodperccel haladtam a McLarenek és a csapattársam előtt, gyorsnak éreztem magam, de a 14-es rajtszámú autó megint megállt."

Az Alpine szerencséje, hogy két futammal a vége előtt még mindig 7 pont az előnye a McLaren előtt a konstruktőri tabellán, noha az autó tempója alapján ennél jóval többnek kellene lennie.