Társoldalunk:

Alonso: Jobb is, hogy felrobbant a motor

2022.10.31. 08:45

Elárulta, melyik alkatrész ment tönkre benne. Nem bosszankodik az újabb elvesztett pontok miatt, már vágja a centit a csapatváltása előtt.

Mexikóban is elpártolt a szerencse Fernando Alonsótól, aki újabb műszaki hibát szenvedett, miközben kényelmes előny birtokában úton volt a 7. hely felé. Az Alpine versenyzője a korábbi megnyilvánulásaihoz képest visszafogottan, a helyzetbe beletörődve nyilatkozott a kiesés után.

„Húsz körrel a leintés előtt elromlott az egyik henger, csak öt működött, így lecsökkent a motorerő. Lemaradtam, végül felrobbant a motor" – mondta a televíziós interjúzónában. Jobb volt így, mert röhejes tempót mentem előtte.

Fernando Alonso a mexikói verseny előttForrás: AFP/Carlos Perez Gallardo

„A 14-es rajtszámú autó megállt a leintés előtt, már nagyjából 70 pontot vesztettem a szezonban. De értelmetlen erről beszélni megint, már csak két verseny van hátra, aztán új fejezet következik" – utalt arra, hogy jövőre már az Aston Martinnál fog versenyezni.

„Az austini és a mexikói volt a legjobb futamon idén. Most körülbelül 20 másodperccel haladtam a McLarenek és a csapattársam előtt, gyorsnak éreztem magam, de a 14-es rajtszámú autó megint megállt."

Az Alpine szerencséje, hogy két futammal a vége előtt még mindig 7 pont az előnye a McLaren előtt a konstruktőri tabellán, noha az autó tempója alapján ennél jóval többnek kellene lennie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK