Társoldalunk:

Leclerc-nek fáj, hogy probléma nélkül volt ekkora a Ferrari lemaradása

2022.10.31. 06:08

Amikor nem megy a csapatnak, akkor nagyon rosszul szerepelnek. Carlos Sainz azt mondta, a vártnál is erősebben romlott a teljesítményük a különleges fekvésű mexikói pályán.

Idei leggyengébb teljesítményét nyújtotta a Ferrari Mexikóban, ahol Carlos Sainz és Charles Leclerc úgy futott be az 5-6. helyen, hogy a 4. George Russell még az ingyen kerékcsere lehetőségével is élt a futam végén, hogy megcélozza a leggyorsabb kört és az érte járó extra pontot. A maranellóiaknak ezúttal kifogása sem lehet, és egyelőre rejtély, miért kaptak ki ennyire a Red Bulltól és a Mercedestől.

Ami fáj, hogy a mai napból maximálisan kihoztunk mindent, mégis 1 perccel lemaradtunk Maxtól, ami óriási különbség.– jelentette ki Leclerc. – Meg kell értenünk, miért történt így. Jobban kell szerepelnünk a rossz napjainkon, mert amikor rosszul alakul a vasárnapunk, akkor nagyon rosszul."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: MTI/EPA/EFE/Mario Guzmán

Sainz is megerősítette, hogy nem akadályozta őket külső tényező. „Nem volt problémánk, ezen a hétvégén egyszerűen lassúak voltunk – mondta. – Több időt vesztettünk a nagy tengerszint feletti magasságon, mint vártuk, nagy volt a lemaradásunk."

Mindkét Ferrari-pilóta pozíciója romlott az egyéni tabellán, Leclerc a 2.-ról a 3.-ra, Sainz az 5.-ről a 6.-ra esett vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK