Verstappen megsértődött és nem hajlandó nyilatkozni

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Max Verstappen
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images )
Vágólapra másolva!
Bojkottálja az F1 legjelentősebbnek számító tévécsatornáját, a Sky Sports-t a riporterük miatt. Nem először van feszültség Verstappen és a tévétársaság között.

A Racingnews365.com úgy értesült, Mexikóban Max Verstappen nem hajlandó interjút adni a Sky Sportsnak, amely a legjelentősebb F1-es tévétársaságának számít több nyelven biztosított közvetítéseivel, és amely az elsők között szokta megszólaltatni a pilótákat.

Ennek oka a szakoldal szerint, hogy

a csatorna veterán riportere, Ted Kravitz az előző futam utáni szokásos élő bejelentkezésében bántóan hangzó megszólalásokat tett a sikereivel kapcsolatban:

egyrészt olyan tálalásban hivatkozott 2021-es Abu-dzabi Nagydíjra, hogy azon Lewis Hamiltontól "elrabolták" a bajnoki győzelmet, másrészt azt mondta a holland vb-címeinek hivatalos bebiztosítása kapcsán, hogy látszólag "nem képes normális módon megnyerni a bajnokságot." Utóbbival az idei Japán Nagydíjra utalt, ahol nagy káosz volt a szokottnál rövidebb futam leintése után a kiosztott pontok mennyiségével.

Max Verstappen Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Kravitz ugyanakkor a második esetben ironizált és feltételezhetően nem akarta degradálni Verstappen képességeit, az első esetben pedig az élő bejelentkezés közben fogalmazott szerencsétlenül.

Verstappen és a Sky Sports kapcsolatában korábban is volt már törés, mivel tavaly a csatorna egy reklámban az ő silverstone-i balesetét mutatva kívánt boldog karácsonyt.

Vasárnap kiderült, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, illetve az összes többi csapattag sem fog nyilatkozni a Sky Sportsnak, és a bojkott határozatlan ideig tart. Az istálló azzal indokolta a döntést, hogy Kravitz nem csak Austinban, hanem korábban is tett olyan megjegyzéseket, amik nem tetszettek nekik. Az utánpótlás-csapat, az Alpha Tauri nem csatlakozik a nyilatkozat-stophoz.