Társoldalunk:

Verstappen megsértődött és nem hajlandó nyilatkozni

2022.10.30. 14:19

Bojkottálja az F1 legjelentősebbnek számító tévécsatornáját, a Sky Sports-t a riporterük miatt. Nem először van feszültség Verstappen és a tévétársaság között.

A Racingnews365.com úgy értesült, Mexikóban Max Verstappen nem hajlandó interjút adni a Sky Sportsnak, amely a legjelentősebb F1-es tévétársaságának számít több nyelven biztosított közvetítéseivel, és amely az elsők között szokta megszólaltatni a pilótákat.

Ennek oka a szakoldal szerint, hogy a csatorna veterán riportere, Ted Kravitz az előző futam utáni szokásos élő bejelentkezésében bántóan hangzó megszólalásokat tett a sikereivel kapcsolatban: egyrészt olyan tálalásban hivatkozott 2021-es Abu-dzabi Nagydíjra, hogy azon Lewis Hamiltontól "elrabolták" a bajnoki győzelmet, másrészt azt mondta a holland vb-címeinek hivatalos bebiztosítása kapcsán, hogy látszólag "nem képes normális módon megnyerni a bajnokságot." Utóbbival az idei Japán Nagydíjra utalt, ahol nagy káosz volt a szokottnál rövidebb futam leintése után a kiosztott pontok mennyiségével.

Max VerstappenForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Kravitz ugyanakkor a második esetben ironizált és feltételezhetően nem akarta degradálni Verstappen képességeit, az első esetben pedig az élő bejelentkezés közben fogalmazott szerencsétlenül.

Verstappen és a Sky Sports kapcsolatában korábban is volt már törés, mivel tavaly a csatorna egy reklámban az ő silverstone-i balesetét mutatva kívánt boldog karácsonyt.

Vasárnap kiderült, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, illetve az összes többi csapattag sem fog nyilatkozni a Sky Sportsnak, és a bojkott határozatlan ideig tart. Az istálló azzal indokolta a döntést, hogy Kravitz nem csak Austinban, hanem korábban is tett olyan megjegyzéseket, amik nem tetszettek nekik. Az utánpótlás-csapat, az Alpha Tauri nem csatlakozik a nyilatkozat-stophoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK