Társoldalunk:

Schumacher egy bóját hibáztat a kellemetlen eredményért

2022.10.30. 16:41

A szabályos körére nem volt megfelelő a felkészülése, a pályalevágás miatt törölt eredménye kapcsán pedig a bója rossz elhelyezésére panaszkodott.

Mick Schumacher jó rajtpozíciót szerezhetett volna Mexikóban, de már a Q1-ben befejeződött számára az időmérő egy kellemetlen hiba következtében: törölték a legjobb körét a második kanyar levágása miatt, ahol mind a négy kerékkel a fehér vonalon belülre ment. Pedig a csekély előnnyel, ám annál jelentősebb hatással járó törölt eredmény a 7. helyet jelentette volna neki a Q1-ben.

Tudom, hogy agresszív voltam. De én úgy láttam, rendben leszek. nyilatkozta az időmérő után. – A bója okkal van ott, ahol, ezt használtam viszonyításnak."

Az ominózus esetForrás: F1TV

„Sajnos módosítani kellene az elhelyezésén, mert ezekből az autókból nehéz kilátni. Jó lenne, ha a bóját úgy raknánk le, hogy ne lehessen levágni a pályát."

A német úgy saccolta, kevesebb, mint egy tizedmásodpercet nyert a kanyarlevágásnak minősített esetnél.

Később futott egy szabályos kört, de arra panaszkodott, hogy arra nem tudott optimálisan rákészülni, mert több autó megelőzte őt a sorban. „Emiatt nem tudtam úgy felmelegíteni a fékeket, ahogy akartam, ezért kérdőjelekkel érkeztem az első kanyarba" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK