Vágólapra másolva!
A kétszeres bajnok új rekordot állít fel Mexikóban a győzelmével. Lewis Hamilton örül, hogy legalább az egyik Red Bullt megelőzte, Sergio Pérezt az elrontott kerékcsere bántja.

Max Verstappen lett az első versenyző az F1 történelmében, aki 14 győzelmig jutott egy szezonban. Mexikóban az első etapban még egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy ezt simán összehozza, de összességében a Red Bull haditerve bizonyult jobbnak: Verstappen a lágy keveréken rajtolva a közepesre váltott, és utóbbiak gond nélkül kibírták a második etapot, míg Lewis Hamilton a közepesről a keményre váltva fokozatosan leszakadt riválisától, nem jött be a Mercedes számítása arra vonatkozóan, hogy a verseny végére elfogynak a gumik a Red Bullon.

„Ez idáig egy fantasztikus szezon, nagyon élvezzük, de remélhetőleg még többre is képesek leszünk – reagált Verstappen a rekordot jelentő győzelmére. – Nagyon sokat segített a verseny hátralévő részére, hogy a rajt után megőriztem a vezetést. A stratégiánk és az autónk is jobb volt a többiekénél, de a gumikra nagyon oda kellett figyelni. Szerencsére a közepesek működtek ilyen hosszú etapon is."

Max Verstappen ünnepli a győzelmet Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

Hamilton nem volt csalódott, örül annak, hogy az egyik Red Bullt megelőzte. „Elképesztő a hangulat, mindig nagyon szeretek itt lenni, még akkor is, ha most hallottam, hogy néhányan kifütyültek – nyilatkozta. – Igazán jó futam volt. Az első szakaszban közel tudtam maradni Maxhoz, de aztán túl gyorsnak bizonyult a Red Bull és a gumistratégiájuk is jobb volt."

„Gratulálok Maxnak és örülök, hogy be tudtam férni a két Red Bull közé."

A dobogósok sorrendje megegyezett a tavalyi futam végeredményével, a 3. helyen ismét a hazai pilóta, Sergio Pérez ért célba.

„A rajt volt a verseny legfontosabb része, főleg azt látva, hogy milyen nehéz volt előzni. A legjobbamat nyújtottam, kezdettől fogva keményen nyomtam. Sajnos azonban a rosszul sikerült bokszkiállás miatt nem tudtunk Lewis elé kerülni, a pályán pedig nehéz volt közel maradnom hozzá és nem is tudtam megelőzni őt, úgyhogy meg kell elégednem a harmadik hellyel. A szurkolók miatt is többet akartam ennél, de összességében örülök a dobogónak."