Társoldalunk:

Nagy balesete mellett egy ritka jelenség is hátráltatta Leclerc-t

2022.10.29. 08:36

Charles Leclerc autójával már a Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzésén is gondok akadtak, a második gyakorláson pedig összetörte azt, de a monacói pilóta nem számít komoly következményekre. Vele ellentétben Carlos Sainz elégedetten zárta a pénteki napot.

Felemásan alakult a Ferrari számára a Mexikóvárosi Nagydíj pénteki napja. Az autó tempója jónak tűnik, hiszen bár kis különbséggel, de ők végeztek az élen a mérvadónak számító első szabadedzésen. Charles Leclerc számára azonban mégsem alakult ideálisan a nap.

Leclerc-é volt a nap egyetlen balesete

A monacói pilóta csúnyán összetörte az autót a második gyakorláson, ám már az első tréningen gondja akadt az autóval. Miután először kiment a pályára, csapata szinte rögtön visszahívta lassú defekt miatt, ami meglehetősen ritka a hétvége ezen szakaszában.

Nem ez volt a legjobb péntek, mivel nem teljesítettünk túl sok körtnyilatkozta a 25 éves versenyző. – Az első szabadedzésen sajnos rögtön defektet kaptunk, miután kigurultunk a bokszból, így vissza kellett mennünk, és csak pár kört tettünk meg a lágy gumikon.”

A második szabadedzésen a Pirelli jövő évi prototípus abroncsait tesztelte a mezőny, vagyis nem feltétlenül volt szükség a határok tapogatására. Leclerc ennek ellenére elvesztette az autót a 7-es kanyarban, aminek következtében falnak csapódott, és a kocsi hátulja csúnyán összetört. A monacói pilóta azonban semmilyen szempontból nem számít hosszabb távú következményekre.

„A második gyakorláson teljesítettünk néhány gyorskört – folytatta. – Amikor elkezdtük a hosszú etapokat, megpördültem, ami véget vetett a tréningemnek. Nem számítok arra, hogy ez bármilyen módon befolyásolja a hétvége hátralévő részét, és bízom benne, hogy szombaton jó napunk lesz, mert jól érzem magam az autóban.”

Carlos Sainznak sokkal simább napja volt. A spanyol pilóta az élen zárta az első szabadedzést, miután 46 ezreddel felülmúlta csapattársát, és a gumitesztet is gond nélkül lehozta. Az egyszeres futamgyőztes ráadásul nem csak a jónak tűnő autó miatt élvezi a hétvégét.

Egy apró hibát leszámítva Sainz számára eddig minden simán alakul - galériaForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Daniel Cardenas

„Összességében pozitív napunk volt Mexikóban – kezdte. – Probléma nélkül teljesítettük a két edzést, és a kettő között elég sokat változtattunk az autón, hogy eltérő megközelítéseket tesztelhessünk. Ez nem egy könnyű pálya, a magasság miatt természetesen nincs elég leszorítóerőnk, de jól érezzük magunkat. Köszönöm a mexikói szurkolóknak a nagyszerű támogatást! Mindig lenyűgöző áthajtani a stadionszakaszon, és hallani a biztatásukat. Megpróbálunk mindenki számára jó show-t összehozni ezen a hétvégén.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK