Társoldalunk:

Látni kell, ahogyan a Red Bull pilótája vakon kormányoz hazai pályáján

2022.10.29. 08:03

Sergio Pérez a mexikói pálya virtuális változatát teljesítette különleges módon egy médiaeseményen: a képernyőnek háttal állva kormányzott. A Red Bull versenyzője szerint tökéletes teljesítményre van szükség a hőn áhított hazai győzelméhez.

Már javában zajlik a Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéje, amelyen természetesen a hazaiak kedvencére, Sergio Pérezre irányul a legnagyobb figyelem. A 32 éves versenyző alighanem a szokásosnál több programon vesz részt, és ezek egyikén különleges módon „vezetett” végig az Autódromo Hermanos Rodríguez elnevezésű aszfaltcsíkon.

A lényeg az volt, hogy lejátszottak egy fedélzeti kamerás kört, ám a mexikói pilóta háttal állt a kivetítőnek. Miközben ment a felvétel, a négyszeres futamgyőztes egy kormányt tartott a kezében, és csukott szemmel próbálta követni a pálya ívét. Még a váltásokat is imitálta, és kétségtelenül nem csinálta rosszul.

Bár néhány kanyarról lekésett, másokat pedig túl korán vett be, ilyen körülmények között ez jó teljesítménynek mondható.  

Persze mindez csak szórakozás, a munka java része pedig még hátravan, és Pérez reméli, hogy mindez egy hazai győzelemben gyümölcsözik. Bár a Red Bull versenyzője kijelentette, nincs szüksége alamizsnára, azért hozzátette, hogy szerinte csapattársa, Max Verstappen visszaadja azt, amit érte tett. Persze az sem kizárható, hogy önerőből eléri a hőn áhított győzelmet, de ehhez hibátlanul kell vezetnie.

„Néhányszor már álmodoztam erről – nyilatkozta az FIA sajtótájékoztatóján. – Hatalmas dolog lenne számomra, nyilvánvalóan ez a célom vasárnapra. Nem lesz könnyű, egész hétvégén tökéletesnek kell lennünk, így szerintem most minden figyelmünk a versenyzésre összpontosul, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni a hétvégéből. Végső soron ez egy újabb hétvége, amelyen ugyanannyi pontot osztanak, de számomra ez a legkülönlegesebb.”

Ami az esélyeket illeti, nehéz megmondani, hogy a Red Bull hol áll a riválisokhoz képest Mexikóban, főleg úgy, hogy a második szabadedzésen nem a hétvégére való felkészülésről szólt. Ami tény, hogy az első gyakorláson mindkét Red Bull 12 századdal maradt el Carlos Sainztól, és a futamon általában a bikások a gyorsabbak.

Pérez megörvendeztetné honfitársait - galériaForrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Jared C Tilton

Pérez tavaly felállhatott a dobogóra hazai versenyén, és már akkor hatalmas volt az ünneplés. Nehéz elképzelni, hogy azt lehet fokozni, de senkinek ne legyen kétsége, hogy sikerülni fog, ha a hazaiak kedvence ünnepelhet a dobogó tetején. Ráadásul ő lenne az első mexikói pilóta, akinek összejön a hazai diadal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK