Társoldalunk:

Russell: A dobogó a célunk ezen a hétvégén

2022.10.29. 13:04

George Russell és Lewis Hamilton is bizakodóan értékelte a Mexikóvárosi Nagydíj pénteki napját, miután a Mercedes lemaradása minimálisnak tűnt a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest. Nyck de Vries lényegében ezzel búcsúzott a csapattól.

A Mexikóvárosi Nagydíj pénteki napja alapján nem kizárt, hogy a Ferrari és a Red Bull mellett a Mercedes is reális eséllyel pályázik a pole pozícióra. A brackley-i istálló lemaradása ugyanis nem tűnt nagynak a két élcsapathoz képest az első szabadedzésen. 

Hamilton alig maradt el a Ferrariktól és a Red Bulloktól az első edzésen  - galériaForrás: AFP/Rodrigo Arangua

Lewis Hamilton hátránya mindössze 142 ezred volt az élen végző Carlos Sainzhoz képest. Ami a második gyakorlást illeti, ott a mezőny nagy részéhez hasonlóan az ő eredménye is irreleváns, hiszen a Pirelli 2023-as gumijait tesztelték. A hétszeres világbajnoknak abszolút pozitív benyomásai voltak.

Jól sikerültek az edzések, úgyhogy összességében jó érzéseim vannak az eddigi teljesítményünket illetőennyilatkozta. – Nagyon élveztem a vezetést, mert egyre jobban éreztem magam az autóban, ahogyan kiismertük. Még nem tudom, hogy a többi csapathoz képest hol állunk, mert mindenki más programon volt, én pedig igyekeztem elsősorban a sajátomra koncentrálni.”

George Russell csak a második szabadedzésen vehetett részt, viszont ott könnyedén szerezte meg az elsőséget, hiszen rajta kívül csak közép- és kicsapatok pilótái használhattak idei abroncsokat az első 30 percben. Az ifjabbik brit versenyző talán még csapattársánál is lelkesebben értékelt.

„Ez volt az egyik, ha nem a legjobb péntekünk idén – jelentette ki. – Az autó jól működik, és jó érzés volt vezetni ezen a pályán. A tempó viszonylag erős volt, de ismerjük az itteni kihívásokat. Az időmérőn nehézséget fog jelenteni, hogy a gumikat a megfelelő tartományba hozzuk a gyorskörre, vasárnap pedig a motor és a fékek hőmérsékletét lesz nehéz menedzselni. Egy dobogós helyezés remélhetőleg elérhető lesz számunkra ezen a hétvégén, így erre fogunk törekedni.”

Russellt a Mercedes tartalékpilótája, Nyck de Vries helyettesítette az első tréningen. A holland versenyző a mezőny végén végzett, de Andrew Shovlin, a brackley-iek mérnökigazgatója hangsúlyozta, hogy vele nem az egykörös tempót hajszolták. De Vries jövőre már az Alpha Taurinál fog versenyezni, így lényegében ezzel búcsúzott jelenlegi istállójától.

Russell a dobogót célozta megForrás: Mercedes-Benz AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

„Számomra nagyon érzelmes volt ez az edzés, mert ezzel véget ért a csapatnál töltött időszakom – utalt arra, hogy a tervek szerint most ült utoljára a Mercedesben. – Azonban boldog vagyok, hiszen jól sikerült a befejezés, és remekül éreztük magunkat a közös munka során. Hálás vagyok a lehetőségért, amit a Mercedes adott nekem, ez lehetővé tette, hogy sokat tanuljak és kapcsolatokat építsek a csapaton belül. Most pedig már alig várom a következő fejezetet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK