Pérez nem kér alamizsnát, de számít Verstappen gesztusára

Forma-1, Mexikó
Red Bull's Mexican driver Sergio Perez greets his fans while holding a Mexican flag after driving along La Minerva roundabout during an exhibition in Guadalajara, state of Jalisco, Mexico, on October 25, 2022, ahead of the Formu (Photo by ULISES RUIZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Korábban több világbajnok, például Michael Schumacher is hozzásegítette csapattársát a győzelemhez a szezon végén. Pérez nem szeretne ajándékot, de hazai pályáján kedves gesztus lenne a Red Bulltól, ha megtámogatnák egy kicsit az 1. helyhez.

Mivel Max Verstappen már bebiztosította az idei világbajnoki címet, Mexikóban kiváló alkalma lenne a Red Bullnak, hogy csapattársát hazai környezetben hozzásegítse a harmadik győzelméhez a szezonban, amennyiben Sergio Pérez önerőből nem tudna felülkerekedni a hollandon.

„Rajtunk múlik, hogyan teljesítünk, szerintem versenyképesek leszünk. Azt hiszem, nagyon jó eséllyel álmodozhatunk a győzelemről – mondta Pérez az ESPN mexikói kiadásának. – A feladatomra koncentrálok, arra, hogy tökéletes hétvégét rakjak össze, a győzelmet célzom meg."

Sergio Pérez a verseny előtt egy rendezvényen Forrás: AFP/Ulises Ruiz

A kijelentés nem légből kapott, hiszen a Red Bull július közepe óta mindegyik futamot megnyerte, függetlenül attól, hogy épp milyen sajátosságai voltak az adott pályának. Pérez nem várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön.

– jelentette ki, de azért bízik benne, hogy ha úgy adódik, Verstappen segíteni fogja. – Nem kétlem, hogy viszonozni fogja, amit érte tettem."

Ezzel vélhetően arra utalt, hogy tavaly a Verstappen vb-sikerét eredményező Abu-dzabi Nagydíjon rendkívül fontos volt az, hogy Pérez értékes másodperceket vett el Lewis Hamiltontól a saját kerékcseréje előtt, a mexikói hősiesen védekezve állta útját a bokszkiállásból visszatérő Mercedesnek.

Korábban több, az adott évben már világbajnokká koronázott pilóta tett gesztust csapattársa felé úgy, hogy a szezon végén kevésbé vagy épp kifejezetten látványosan átadott egy-két győzelmi lehetőséget:

1991-ben Ayrton Senna, 1992-ben Nigel Mansell, 2002-ben Michael Schumacher tett így.

Verstappen azt nyilatkozta, nem szándékozik előre engedni Pérezt, mert saját célja a lehető legtöbb győzelem megszerzése. Az egy szezonban elért 1. helyek számában új rekordot állít fel a holland, ha maradék három futamból legalább egyet megnyer.