Társoldalunk:

Új giga szponzor érkezik a Haas-hoz, elképesztő összeget fektetve a csapatba

2022.10.27. 18:12

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint csapata a következő években dobogós helyezésekért küzdhet, miután 2023-ra és az azt követő évekre egy új, jelentős támogatót szerzett, akik segíthetnek az istállónak, abban, hogy egy nagy lépést tegyenek előre. 

Az Egyesült Államok Nagydíja előtt derült ki, hogy a Haas többéves szerződést kötött a határokon átnyúló pénzátutalási szolgáltatással, a MoneyGrammal, amely a csapat új címszponzora lesz.
Az F1-be való 2016-os belépése óta a Haas még soha nem végzett az első háromban egy nagydíjon, a legjobb eredményük Romain Grosjean 2018-as ausztriai negyedik helye volt.
Az észak-karolinai székhelyű alakulat azt a szégyent is elszenvedte, hogy 2021-ben a konstruktőri bajnokság utolsó helyén végzett, egyetlen pont nélkül.
A partnerséget bejelentő sajtótájékoztatón Steiner azonban elmondta, hogy a MoneyGram beáramló pénze segít majd feljebb repíteni a Haast a tabellán, és biztosítja, hogy az F1 egyetlen amerikai csapata a közeljövőben dobogós helyekért küzdhessen.Ezzel a megállapodással szerintem megtesszük azt a lépést, hogy néhány éven belül dobogós helyekért harcolhassunk - mondta Steiner a médiának.
Nem ígérek semmit a jövő évre, mert most jöttünk vissza két olyan évből, ami nagyon rossz volt számunkra. Jól működünk, mint csapat, és továbbra is fejlődni fogunk, de ehhez idő kell, mi pedig reálisan gondolkodunk. Nem akarok fogadkozni arról, hogy mit fogunk teljesíteni, de úgy gondolom, hogy ez a Haas F1 számára a következő szintre lépés, ahol tényleg harcolhatunk a velünk hasonló szinten lévő csapatokkal.

A Haas kudarcba fulladt megállapodásai a főszponzorokkal
Az F1-ben eltöltött idő alatt a Haas két korábbi címszponzorral kötött szerződést, mindkettő idő előtt ért véget.
A Rich Energyvel 2019-ben aláírt többéves megállapodást az akkori Olasz Nagydíjon bontották fel, miután az ellentmondásokba keveredett energiaital-gyártó cég arra hivatkozott, hogy felül kell vizsgálnia globális stratégiáját.

A Haas-nak nem volt szerencséje eddig a Forma-1-ben, ami a főszponzorokkal való együttműködéseket illetiForrás: Rich Energy Twitter

Mivel a csapat a 2021-es szezon előtt pénzhiánnyal küzdött, a Haas szponzori szerződést kötött az orosz Uralkali vegyipari céggel, ami egyben arra is kötelezte a csapatot, hogy Nikita Mazepint, az Uralkali tulajdonosának, Dmitry Mazepinnek a fiát tegye be a csapatba az egyik pilótának.
Ez a partnerség 2022-ben is folytatódott volna, de Oroszország ukrajnai inváziója és az ezt követő, Dmitry és Nikita Mazepin elleni európai uniós szankciók miatt felbontották az üzletet. Mazepin helyét a Haasnál a visszatérő Kevin Magnussen vette át, aki rögtön az elmúlt három év legjobb eredményét érte el a Haasnál, amikor ötödik lett a bahreini szezonnyitón.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK