Társoldalunk:

Verstappen nem fogja átengedni a győzelmet a hazai pályán versenyző Péreznek

2022.10.27. 15:32

Max Verstappen kizárta annak a lehetőségét, hogy a hétvégi Mexikói Nagydíjon átadja a győzelmet a hazai közönség előtt versenyző Sergio Péreznek. A 32 éves mexikói pilótának az a célja, hogy megszerezze élete első futamgyőzelmét a hazai versenyén. A cél nem tűnik lehetetlennek, mivel a tavalyi szezonban ott szerezte meg első dobogós helyezését is.

A mexikói győzelme hatalmas örömet okozna a hazai közönségének, és segítene neki abban, hogy a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc előtt végezzen a pilóták egyéni pontversenyében.
Verstappen azonban, aki már megnyerte a világbajnokságot, nem fogja ingyen osztogatni az első helyet. A holland így nyilatkozott: Nos, Checo (Pérez) tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy második helyezést megszerezze az egyéni pontversenyben: Charles előtt kell végeznie. Csapatként mindig az első és a második helyre törekszünk, versenyzőként pedig több futamot akarok nyerni.

Sergio Pérez tavaly örömkönnyek közepette ünnepelte a hazai versenyért elért dobogós helyezését.Forrás: AFP/Pedro Pardo

"Még mindig a győzelem a célom. Azért vagyok itt, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Ez a hétvége egy kicsit nyugodtabb lesz talán, mint az előzőek, de tudom, hogy ha egyszer beülök az autóba, mindig a legjobb eredményt akarom."
Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha történetesen az utolsó körben Pérez előtt vezetné a futamot, így felelt: Megnyerném. Ha Checo (Pérez) második, akkor azt jelenti, hogy megelőzi Charles-t, szóval ez minden, amire szüksége van. Mindenesetre először is ennyire versenyképesnek kell lennünk Mexikóban, amit egyelőre még nem tudjunk, hogy így van-e.

Perez jelenleg két ponttal van lemaradva Leclerc mögött a második helyért folyó szoros versenyben.
Ha azonban Verstappen vasárnap győz, akkor egy újabb szeletet szerezhet magának a Forma-1 történelméből. Ha megnyerné a futamot a 25 éves holland versenyző, akkor a 15. győzelme lenne ez a szezonban - ezzel megelőzné az F1-es legendák, Sebastian Vettel és Michael Schumacher 14 futamgyőzelemmel beállított rekordját.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK