Társoldalunk:

Hamilton: Túl korai még Verstappen-dominanciáról beszélni

2022.10.27. 12:13

A 2021-es, Max Verstappen és Lewis Hamilton közötti keményen megvívott címvédés után a 2022-es szezon sokkal simábbra sikeredett a Red Bull pilótája számára. A brit azonban továbbra sem áll készen arra, hogy elkönyvelje az elműlt két évet egy Verstappen éra kezdetének. 

Mivel Verstappen már most utolérte Fernando Alonso vb címeinek a számát, és megdöntötte az egy szezonban a legtöbb győzelmet szerző pilóta rekordját, amelyet Michael Schumacher és Sebastian Vettel közösen tartottak fent. Így sokak szerint egy új időszámítás vette kezdetét a Forma-1-ben a Mercedes hanyatlásával és a Red Bull szárnyalásával. 

Hamilton Verstappen dominanciájáról: "Túl korai lenne megmondani"
Hamilton közel állt ahhoz, hogy megszerezze első futamgyőzelmét 2022-ben, miután a W13-ast a szezon során számos probléma sújtotta, amelyek befolyásolták a Mercedes idei tempóját.
Úgy véli, "túl korai lenne még megmondani", hogy Verstappen folytatja-e a Red Bull-lal a győzelmi sorozatát, tekintettel a közelmúltbeli szabályváltozásokra, amelyeket azzal a céllal terveztek, hogy a csapatok közelebb kerüljenek egymáshoz a pályán.
Túl korai lenne még megmondani. Ha belevágunk a jövő évbe, és ismét ők dominálnak, akkor talán nevezhetjük annak, de ne felejtsük el, hogy a Ferrarik a kvalifikáció során végig gyorsabbak voltak náluk- mondta.

Az egy körös tempót illetően azt hiszem jobb teljesítményt nyújtottak a szezon nagy részében, mint a Red Bull. Most már csak a versenytempójukon kell javítaniuk, és máris ott lesznek a sarkukban. Azt hiszem, sokkal, de sokkal nagyobb lépést és meredekebb hegyet kell megmásznunk, mint a Ferrarinak, de remélhetőleg ez nem egy lehetetlen küldetés.

- szögezte le a hétszeres világbajnok. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK