Társoldalunk:

2025-ig biztosan rendeznek Mexikói Nagydíjat

2022.10.27. 20:26

A főváros vezetésével kötött megállapodás értelmében folytatódhat a metropoliszba 2015-ben visszatért verseny története a következő három évben is.

A helyszín népszerű a szurkolók körében, ezen a héten mintegy 350 ezer nézőt várnak a péntektől vasárnapig tartó versenyhétvégére, így a Forma-1 egy népszerű helyszínt tudhat a magáénak a következő években is.

Nagy örömmel jelentem be, hogy az új megállapodás értelmében a Forma-1 további három évig Mexikóvárosban versenyez majd- magyarázta Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója.

A verseny minden évben rengeteg szenvedélyes rajongót vonz, a hangulat hihetetlen, és tudom, hogy mindenki izgatott lesz ettől a hírtől. Szeretnék köszönetet mondani Claudia Sheinbaumnak, Mexikóváros kormányfőjének, valamint Alejandro Soberónnak és csapatának a Forma-1 iránti folyamatos elkötelezettségükért.

A legjobb eredményt, amelyet mexikói pilóta valaha is elért hazai versenyén, Sergio Perez érte el 2021-ben, amikor harmadik lett Red Bull-os csapattársa, Max Verstappen és Lewis Hamilton Mercedese mögött. A jövő évi Mexikói Nagydíjat október 27. és 29. között rendezik, a tervezett 24 futamos vb-sorozat 21. állomásaként.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK