Társoldalunk:

Lewis Hamilton saját film- és tévétársaságot indított

2022.10.27. 09:01

A hétszeres Forma-1-es bajnok az elmúlt években felosztotta a portfólióját, részvényeket vásárolt az NFL-csapat, a Denver Broncos részvényeiből, most pedig egy szórakoztatóipari céggel bővítette a listáját.

Hamilton új cége a Dawn Apollo Films nevet viseli majd, a produkciós céget a Copper nevű tehetségkutató céggel hozta létre, amelyet menedzsere, Penni Thow vezet. Néhány nagy név máris a cég zsebében van, hiszen két nagy projekten is zajlanak már a forgatások.
Az elsőben egy (eddig cím nélküli) F1-es filmet fog készíteni a Top Gun: Maverick rendezője, Joe Kosinski, amelynek főszereplője a világsztár Brad Pitt lesz, míg a második egy dokumentumfilm, amely Hamilton személyes életútját mutatja be.

A lépés hátteréről Hamilton a következőket mondta a Deadline-nak:Mindig is szerettem a filmeket. Rengeteget nézek. Igazi menekülésnek tartom a hétköznapokból. Sok olyan film van, amit inspirálónak találok.

"A célom az, hogy hatásos történeteket készítsek, és végső soron inspiráljam az embereket a filmeken és a történetmesélésen keresztül. Az új vállalat fókusza a társadalmi hatásokról, a közösségről és a mindannyiunkat érintő témák felé fog irányulni."

Hamilton F1-es versenyzőként is masszívan kiállt a társadalmi változások mellett, és a saját maga által létrehozott "Hamilton-bizottság" részeként 20 millió fontot ígért a hátrányos helyzetű brit fiatalok megsegítésére.
A közelgő projektekkel kapcsolatban Hamilton hozzátette: Van néhány nagyszerű projektünk az Apple TV+-szal. Az egyik egy dokumentumfilm, a másik pedig az F1-es film, amit Brad Pitt-tel és Joe Kosinski-vel készítünk.

Hamiltont korábban is összekötötte a rendező Kosinski, aki elárulta: Volt alkalmam együtt dolgozni Joe-val a Top Gun Maverick című filmen. Tom Cruise hívott fel telefonon, és Joe eget és földet mozgatott meg, hogy helyet teremtsen nekem, hogy az egyik pilóta szerepét játsszam el, de nem sikerült összehozni, amit a mai napig bánok.

Brad Pitt az Amerikai Nagydíj hétvégéjén ismét feltűnt a Forma-1-es PaddockbanForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

A 37 éves színész azt is elmondta, hogy beszélt a Star Wars alkotójával, George Lucas-szal és a Disney korábbi elnökével, Jeffrey Katzenberggel, hogy összegyűjtsön minden tudást arról, hogy hogyan tudna a legjobban eligazodni új munkakörében.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK