Vágólapra másolva!
Az AlphaTauri 2023-as évre szerződtetett pilótája, Nyck de Vries másodszor is bemutatkozik a Mercedes színeiben. Ezúttal George Russell helyét váltja majd az Autódromo Hermanos Rodríguez pályán.

Nyck de Vries a 2022-es Mexikói Nagydíjon az újonc versenyzői szabályok értelmében George Russell helyére lép az első szabadedzésen.

A csapatoknak két FP1-es ülést kell fenntartaniuk egy olyan fiatal pilóta számára, aki két vagy annál kevesebb futamon való indulással rendelkezik.

De Vriesnek az Autódromo Hermanos Rodríguez-en rendezett futam lesz az idei utolsó lehetősége a Mercedes színeiben, miután korábban a Francia Nagydíjon is indult.

A hollandnak ez a negyedik szabadedzésen való szereplése. Korábban a Williams és az Aston Martin csapatnál is autóba ült.

Miután Monzában a Williamsszel debütált éles versenyen a lábadozó Alex Albon helyett. De Vries-t Cunoda Juki mellett az AlphaTauri 2023-as pilótájává nevezték ki a monzai hétvégén nyújtott kiemelkedő teljesítménye miatt.

Cunoda Jukit pedig az F2-es versenyző, Liam Lawson helyettesíti a csapatnál ezen a hétvégén, az AlphaTauri színeiben az első szabadedzésen.

Ezzel teljesíti az istálló a 2022-es szezonra vonatkozó kötelező újonc-kvótát.
Forrás