Ezt várja Leclerc a Ferrari 2023-as szezonjától

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2022, vasárnap, Carlos Sainz Jr., Charles Leclerc
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr., (L) and teammate Monegasque driver Charles Leclerc take part in the drivers parade before the Formula One United States Grand Prix, at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 23, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
A csapat 2022-ben mutatott vegyes teljesítményét figyelembe véve Charles Leclerc úgy érzi, vannak "pozitív jelek", amelyek arra utalnak, hogy a Ferrari jövőre javíthat a versenynapi teljesítményén.

Az év elején még szoros csatának ígérkezett az egyéni és a konstruktőri pontverseny is a Ferrari és a Red Bull között, három versennyel a vége előtt mégis mindkét világbajnokság eldőlt az energiaitalosok javára. Ennek elsősorban a Scuderia stratégiai és megbízhatósági problémái az okai, ezt pedig a csapat monacói pilótája is így gondolja.
„Őszintén úgy hiszem, hogy leginkább a vasárnapi feladatokon [kell javítanunk]. Ezen belül rengeteg dologról van szó:

Ezek kellenek ahhoz, hogy vasárnaponként erősebb csapat legyünk és a lehető legjobb módon zárjuk le a hétvégét, mert míg [szombaton] gyakran nagyon erősek voltunk, addig [vasárnap] olykor szétestek a dolgok" – nyilatkozta Leclerc.

Leclerc az austini versenyen a 12.-ről a 3. helyre zárkózott, és szerinte a túlzott gumikopás gátolta meg a még jobb eredményben Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

2023-ra tekintve Leclerc úgy véli, hogy a Ferrari részéről most is már láthatóak a javulás jelei a probléma megoldásában, ami azt jelenti, hogy optimista afelől, hogy a jövőben is folytathatják ezt a munkát.
„Úgy gondolom, hogy a kommunikáció, a stratégia és a többiek terén is

– magyarázta a 25 éves monacói. – A gumikezeléssel, amint azt az előző futamon láttuk, egy kicsit nehezebb dolgunk van, még meg kell határoznunk ennek minden okát. De ezzel kapcsolatban folyamatosan végezzük a munkát, és egyre jobbak vagyunk. Azonban például Japánban, amikor kissé váratlanul ért, hogy vasárnap hűvösebb volt és esett az eső,