Társoldalunk:

Ezt várja Leclerc a Ferrari 2023-as szezonjától

2022.10.26. 14:44

A csapat 2022-ben mutatott vegyes teljesítményét figyelembe véve Charles Leclerc úgy érzi, vannak "pozitív jelek", amelyek arra utalnak, hogy a Ferrari jövőre javíthat a versenynapi teljesítményén.

Az év elején még szoros csatának ígérkezett az egyéni és a konstruktőri pontverseny is a Ferrari és a Red Bull között, három versennyel a vége előtt mégis mindkét világbajnokság eldőlt az energiaitalosok javára. Ennek elsősorban a Scuderia stratégiai és megbízhatósági problémái az okai, ezt pedig a csapat monacói pilótája is így gondolja.
„Őszintén úgy hiszem, hogy leginkább a vasárnapi feladatokon [kell javítanunk]. Ezen belül rengeteg dologról van szó:

a gumikezelésről – ami, ahogy az elmúlt versenyen is láthattuk, még mindig gyenge pont –, a kommunikációról, a stratégiáról, és a megbízhatóságról. Ezek kellenek ahhoz, hogy vasárnaponként erősebb csapat legyünk és a lehető legjobb módon zárjuk le a hétvégét, mert míg [szombaton] gyakran nagyon erősek voltunk, addig [vasárnap] olykor szétestek a dolgok" – nyilatkozta Leclerc.

Leclerc az austini versenyen a 12.-ről a 3. helyre zárkózott, és szerinte a túlzott gumikopás gátolta meg a még jobb eredménybenForrás: AFP/Patrick T. Fallon

2023-ra tekintve Leclerc úgy véli, hogy a Ferrari részéről most is már láthatóak a javulás jelei a probléma megoldásában, ami azt jelenti, hogy optimista afelől, hogy a jövőben is folytathatják ezt a munkát.
„Úgy gondolom, hogy a kommunikáció, a stratégia és a többiek terén is

volt már néhány verseny, amikor dolgoztunk rajtuk, és már láttam pozitív jeleket, ami mindenképpen jó dolog – magyarázta a 25 éves monacói. – A gumikezeléssel, amint azt az előző futamon láttuk, egy kicsit nehezebb dolgunk van, még meg kell határoznunk ennek minden okát. De ezzel kapcsolatban folyamatosan végezzük a munkát, és egyre jobbak vagyunk. Azonban például Japánban, amikor kissé váratlanul ért, hogy vasárnap hűvösebb volt és esett az eső, nem voltunk olyan jók, mint a Red Bull, ezért is kell tovább dolgoznunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK