Társoldalunk:

Hivatalos: gyári csapatot indít az Audi a Forma-1-ben!

2022.10.26. 10:33

Hivatalossá vált a sejthető információ: a 2026-tól a sportághoz motorgyártóként csatlakozó német márka elárulta, hogy a Sauberrel szövetkezve lép be a sportágba.

„Az Audi a Saubert választotta stratégiai partnernek a projektben és azt tervezi, hogy részesedést szerez a Sauber-csoportban. A partnerség keretében a nagy hagyományokkal rendelkező svájci versenycsapat 2026-tól az Audi gyári csapataként versenyez, az Audi által a motorsport csúcsára kifejlesztett erőforrást használva" – írta a német autógyártó a hivatalos honlapján.

A Sauber jelenleg az Alfa Romeo partnere a Forma-1-ben, ám 2023 végén ez a megállapodás megszűnik. Emiatt is várható volt, hogy az Audival kezdődik az új kapcsolata a svájciaknak, valamint azért is, mert az Audi az utóbbi időben rendszeresen használta a Sauber-csoport csúcstechnológiás szélcsatornáját Hinwilben az endurance-versenyeken és a német túraautó-bajnokságban (DTM) szereplő autóinak fejlesztéséért. Az AUDI AG műszaki fejlesztésért felelős igazgatósági tagja, Oliver Hoffmann pozitívan nyilatkozott arról, hogy a Sauberrel meg tudtak egyezni.

Örülünk, hogy ilyen tapasztalt és hozzáértő partnert szerezhettünk ambiciózus Forma-1-es projektünkhöz – mondta Hoffmann. – Már ismerjük a Sauber-csoportot a legmodernebb létesítményekkel és a korábbi együttműködésekből származó tapasztalt csapattal, és meg vagyunk győződve arról, hogy együtt egy erős csapatot alkotunk."

Hoffmann az AUDI AG igazgatótanácsának elnökével, Markus Duesmannal együtt a Belga Nagydíj hétvégéjén leplezte le a német márka első terveitForrás: AFP/John Thys

Az Audi a legjobb partner a Sauber-csoport számára – nyilatkozta Finn Rausing, a Sauber Holding elnöke. „Egyértelmű, hogy mindkét vállalat ugyanazokat az értékeket és jövőképet vallja. Bízunk benne, hogy egy erős és sikeres partnerséggel elérjük közös céljainkat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK