Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappenéket kifütyülték, a Mercedes főnöke kifakadt - videó

2022.10.24. 18:31

Az USA Nagydíj hétvégéjén a helyszínen lévők egy része kifütyülte és csalónak nevezte a Red Bull pilótáit. Toto Wolff, a rivális Mercedes csapatfőnöke felszólalt az ehhez hasonló viselkedés ellen, és kijelentette, hogy ez senkivel szemben nem helyénvaló.

Az USA Nagydíj hétvégéjén a pilóták szokás szerint találkozhattak a szurkolókkal. A versenyzőket csapatonként szólították a színpadra, ahol a rajongók testközelből láthatták kedvenceiket, ám a Red Bull esetében mindez rosszul sült el.

Nem a legszebb fogadtatásban részesültek a Red Bull pilótái

Miután Max Verstappen és Sergio Pérez sorra került, a helyszínen lévők egy része fújolni kezdett, és néhányan azt skandálták, hogy „csalók”. Mindez egyértelműen a Red Bull költségvetési szabálysértésére utal, aminek kapcsán korábban Toto Wolff is támadta a rivális alakulatot, de a Mercedes csapatfőnöke most leszögezte, hogy az ehhez hasonló viselkedést minden helyzetben elítélendőnek tartja.

Ez elfogadhatatlannyilatkozta a német Sky-nak. –Senki sem akar kifütyülést, legyen szó a dobogóról vagy a szurkolói színpadról. Azt hiszem, mi [a Forma-1 – a szerk.] sokat tettünk az ilyen viselkedés ellen. Ez nem való ide, ilyesminek nem szabadna megtörténnie.”

Az elmúlt szűk két évben jelentősen megnőtt az ehhez hasonló esetek száma. Elsősorban Verstappen, valamint tavalyi világbajnoki ellenfele, Lewis Hamilton kapja rendszeresen a füttykoncertet, persze helyszíntől függ, hogy éppen ki ellen irányul a gyűlölet. Wolff szerint fel kell számolni az ilyen viselkedést a szurkolók körében, mert a csapatok között is megvan az alapvető tisztelet, hiába kiabálnak egymásra olykor kígyót-békát.

Ez mindkét irányban működik – jelentette ki. – Ausztriában Lewis ellen irányult, most pedig erőteljesen Max volt a célpont. Mindenkit egy oldalra kell állítanunk. Keményen harcolunk a pályán és azon kívül is, de nincs ilyen ellenségeskedés egymással szemben.”

Wolff szerint fel kell számolni az effajta viselkedést a szurkolók körébenForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A füttykoncert csak egy újabb példa volt arra, hogy a Red Bull alkalmazottainak mit kell elviselniük azért, mert az FIA vizsgálata szabálytalanságot állapított meg. A bikásokat irányító Christian Horner nemrég elárulta, hogy a jelenség már odáig terjed, hogy a csapattagok gyerekeit zaklatják az ügy miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK