Christian Horner elárulta Verstappen szuperképességét

Max Verstappen, Christian Horner
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner embrace in parc ferme following the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Christian Horner elhalmozta dicséretekkel Max Verstappent, akit a brit szerint Forma-1-ben való sikeréhsége tesz egyedivé és kiemelkedővé. Nyilatkozta mindezt azután, hogy az Egyesült Államok Nagydíján a holland versenyző beállította az egy szezonban elért győzelmek rekordját.

Verstappen Austinban későn előzte meg Lewis Hamiltont, mivel egy elrontott bokszkiállás után újra talpra kellett állnia. Ezt követően szállhatott újra harcba, hogy megszerezze 13. győzelmét a szezonban, amivel egyenlített Michael Schumacher és Sebastian Vettel 2004-es, illetve 2013-as rekordjával.

A győzelemmel a Red Bull bebiztosította a 2022-es konstruktőri bajnoki címet is, ami összességében az ötödik, és az első a Vettel-éra vége óta (2013). Ezzel véget vetve a Mercedes nyolc évig tartó uralmának a turbóhibrid-korszakban.

A Red Bull Racing csapata 2013-ban nyerte meg utoljára a konstruktőri világbajnoki címet Sebastian Vettel segítségével Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Paul Gilham

Egy nappal azután történt ez, hogy a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz elhunyt. Mateschitz még megélhette, hogy Verstappen megszerezze a második világbajnoki címét Japánban, a csapat konstruktőri trófeájának azonban már nem örülhetett.

Horner Verstappenről
Verstappen Austinban megszerezte 33. nagydíjgyőzelmét, így a 160. rajtjával megelőzte Fernando Alonsót - és az örökranglistán a hatodik helyre lépett előre.
Ayrton Senna 41 futamgyőzelmétől így mindössze nyolccal van már csak lemaradva a holland. Sennát Alain Prost előzi meg a maga 51 megnyert versenyével. A három legsikeresebb pilóta továbbra is Sebastian Vettel 53 győzelemmel, Michael Schumacher 91-gyel és Lewis Hamilton a rekordot jelentő 103 diadalával.
A verseny után a Sky Sports F1-nek nyilatkozva Horner elismerően nyilatkozott a pilótájáról:

- magyarázta.

Az egykor forrófejű, sokat hibázó versenyző mára már sziklaszilárd önbizalommal, higgadtan nyeri sorra a futamokat Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

- hangzottak el a dicsérő szavak a csapatfőnöktől.
Forrás