Társoldalunk:

Nemzetközi sajtóvisszhang: Verstappen bevette Amerikát

2022.10.25. 07:14

A nemzetközi sajtó elsősorban az idénybeli 13. futamgyőzelmét arató Max Verstappennek, a Red Bull kétszeres világbajnokának diadaláról, valamint az osztrák istálló konstruktőri vb-címéről írt a vasárnapi Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának másnapján, több helyen is megemlítve a Red Bull céget alapító és szombaton elhunyt Dietrich Mateschitzet.

Nagy-Britannia
The Telegraph:
Hollywoodban sem rendezhették volna meg jobban a finálét: Lewis Max ellen, második rész: ezúttal valami személyes!Daily Mail:
A megállíthatatlan Max Verstappen megszerezte idénybeli 13. futamgyőzelmét, ezzel olyan nagyságokhoz csatlakozott, mint Michael Schumacher és Sebastian Vettel.

Olaszország
La Repubblica:
A világbajnok egy kerékcsere közben bekövetkezett hiba miatt kénytelen volt felzárkózni, de ezúttal sem hibázott. A Red Bull a konstruktőri világbajnoki címet az alapító és szombaton elhunyt Dietrich Mateschitznek ajánlotta.

Tuttosport:
A világbajnoki idény 19. futama, az Egyesült Államok Nagydíja is Max Verstappen győzelmét hozta. A második világbajnoki címét az elmúlt hetekben bebiztosító holland versenyző egy morzsát sem hagy ellenfeleinek, az austini futamon is a dobogó tetejére állt.

Franciaország
Le Figaro:
Az austini versenyen sorozatban nyolcadik győzelmét ünnepelhette a Red Bull a mostani szezonban. Az osztrák istálló Texasban is diadalmaskodott Max Verstappen révén, valamint a konstruktőri világbajnoki címet is megnyerte Sergio Pérez negyedik helyezésével. Fölényben a kék autók.L'Équipe:
Max Verstappen megállíthatatlan.

Spanyolország
Marca:
Verstappen, Dietrich nevében.Mundo Deportivo:
Verstappen bevette Amerikát.

Ausztria
Kronen Zeitung:
A kerékcsere közben bekövetkezett technikai hiba ellenére Verstappen nyert Austinban.Kurier:
Ez a Forma-1-es futam Dietrich Mateschitz kedvére való volt, de a Red Bull alapítója már a rajtot sem érte meg.

Svájc
Blick:
Az Egyesült Államok Nagydíjának otthont adó 5,513 kilométer hosszú texasi pálya a kétszeres világbajnok Max Verstappennek is hullámvasút, de számára a befejezés pozitív volt.Tages-Anzeiger:
A Red Bull nagyon szerette volna megnyerni a vasárnapi futamot, a szombaton elhunyt Dietrich Mateschitz emlékére, de majdnem odaajándékozta a győzelmet Lewis Hamiltonnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK