Társoldalunk:

Schumacher sorsa nem a vagyonos új szponzoron múlik

2022.10.23. 12:10

A Haas versenyzői felállásába nem szól bele az új főtámogató, Mick Schumachernek így nem kell amiatt aggódnia, hogy egy amerikai pilóta miatt dobják őt.

A Haas főszponzora a következő szezontól a Moneygram nevű, pénzügyi szolgáltatásokat kínáló vállalat lesz, ez kihat majd az autó festésére is. A versenyzői felállásra viszont nem: ezt Günther Steiner csapatfőnök jelentette ki, így a bizonytalan jövőjű Mick Schumachernek nem kell attól tartania, hogy egy amerikai versenyző miatt megválnak tőle.

„Mindig mondtam, szeretnénk egy amerikai versenyzőt a csapatnál, ennek is eljön majd az ideje" – mondta Steiner az USA Nagydíjon. A versenyzők meghatározása nem része a megállapodásnak.„Nincs nyomás rajtunk, hogy egy amerikait ültessünk autóba."

Mick Schumacher két szezont töltött az F1-ben eddig, kérdés, lesz-e harmadikForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Moneygram vezetője, Alex Holmes azt mondta, Steinerre bízzák a választást, és bárki mellett döntsenek, támogatásról biztosítják. Annyi biztos, hogy az egyik autót a rutinos Kevin Magnussen fogja vezetni, és úgy tűnik, leghamarabb a két észak-amerikai futamot követően, azaz november első hetében várható további bejelentés a Haastól. Jelen állás szerint Schumacher és a veterán, de állandó szerződést utoljára 2019-re kapó Nico Hülkenberg között dőlhet el a kiadó hely sorsa.

Ha nem is az amerikai csapatnál, de van rá esély, hogy egy amerikai pilóta legyen a mezőnyben jövőre, mivel a Williams választottja Logan Sargeant lesz Alexander Albon csapattársaként, amennyiben a fiatal tehetség elegendő pontot gyűjt össze a szuperlicenchez.

Steiner hozzátette, hogy az új főszponzornak köszönhetően a Haas is maximálisan ki tudja használni a költségvetési keret adta lehetőségeket, az Uralkali és a dollármillióinak év eleji elvesztésével ugyanis eddig nem tudták addig nyújtani a takarót, ameddig a pénzügyi szabályok megengedik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK