Társoldalunk:

Schumacher keményen beszólt a Haas csapatfőnökének

2022.10.23. 17:38

Ralf Schumacher unokaöccsét is megvédve úgy gondolja, hogy Günther Steiner túl sok kritikát fogalmaz meg mindkét pilótájával szemben, elsősorban a médián keresztül.

Antonio Giovinazzi az Amerikai Nagydíj első szabadedzésén próbálhatta ki az autót, ám az olasznak egy baleset miatt csak néhány percig tartott a gyakorlás. Csapatfőnöke – az istálló jövő évi ülésére egyik esélyes pilótájának – a hibáját az újságíróknak úgy kommentálta, hogy finoman szólva sem volt fantasztikus".Nem ez volt az első kritika, amit Steiner a pilótáival szemben megfogalmazott a médiában. Az egyik versenyzőjének nagybátyja, a korábban szintén az F1-ben szereplő Ralf Schumacher pedig emiatt bírálta az olasz-amerikai szakembert.

Steinernek a médiában elhangzott kritikáit túlzónak érzi Ralf SchumacherForrás: AFP/Mazen Mahdi

„Következetességre szólítja fel a csapatát, de mit ért ezen? Talán vissza kellene hallgatnia a saját interjúit, és akkor ő is észrevenne valamit – mondta a Sky Sports-nak. – Szerintem az egész csapat jól teljesít, kivéve a csapatfőnököt és a csapattulajdonost [Gene Haast]. A mérnökök és a pilóták, valamint maguk a pilóták között is megvan a tisztelet."

A Haas jelenleg a nyolcadik helyen van a konstruktőrök között, ám a kilencedik Alpha Taurival azonos pontszámmal állnak és a július eleji Osztrák Nagydíj óta nem szereztek pontot. Ennek ellenére Ralf Schumacher úgy érzi, a Haas akkor döntene jól, ha jövőre is Kevin Magnussent és Mick Schumachert ültetné a Forma–1-es autóba – közülük utóbbi versenyző helye kérdéses még.

Ralf Schumacher szerint szakmailag is jó döntés lenne, ha az unokaöccse jövőre is az F1-ben versenyezneForrás: AFP/Erwin Scheriau

„Véleményem szerint mindkét pilóta jó munkát végez, és a Haas bölcsen tenné, ha mindkét versenyzőt megtartaná 2023-ra. Talán ugyanolyan kritikus szemmel kellene magukra nézniük, mint a versenyzőkre, és inkább arról kéne megbizonyosodniuk, hogy a stratégiák és az autók megfelelőek. Mert nem szabad elfelejteni, hogy a csapatnál is sok baj történt – folytatta Ralf Schumacher. – Ha sikerül mindent rendbe tenni, interjúkat is könnyebb lesz adnia. Ez a Forma–1, nem pedig valami Netflix-show."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK