Nem mindennapi látvány: lóháton vonult be a cowboy Ricciardo - videó

Forma-1, Daniel Ricciardo, USA Nagydíj 2022, csütörtök
McLaren’s Australian driver Daniel Ricciardo arrives in the paddock during the Formula One United States Grand Prix preview day, at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 20, 2022. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo a helyi hagyományokat felelevenítve lóháton, zenekísérettel érkezett meg az austini paddockba. Az ausztrál pilóta elárulta, miért nem akart kiscsapathoz igazolni.

A Forma-1 mezőnye megérkezett az USA Nagydíj helyszínére, Austinba, de szokás szerint csütörtökön még lehetett lazulni. Így tett Daniel Ricciardo is, aki nem mindennapi módon vonult be a paddockba.

Ricciardo lóháton érkezett meg a paddockba

A helyszín Texas államnak, azaz a cowboyok otthonának a fővárosa, az ausztrál versenyző pedig ezt a hagyományt elevenítette fel. A 33 éves versenyző lóháton, a cowboyokra jellemző kalapot, valamint az amerikai nemzet színeiben pompázó ruházatot viselve vonult be. Természetesen a zenei aláfestés sem hiányozhatott a produkcióból.

Könnyen lehet, hogy a nyolcszoros futamgyőztes utoljára mutathatta meg, hogy mennyire kedveli az amerikai kultúra ezen részét.

Ami szinte biztos, hogy jövőre legfeljebb tesztpilótai minőségben fog ellátogatni Austinba, hiszen a McLaren megválik tőle az év végén. Ricciardo nemrég elárulta, hogy nem lesz ott a 2023-as mezőnyben, most pedig azt is megmagyarázta, hogy miért nem akart a Haashoz vagy a Williamshez menni, még úgy sem, hogy ezzel a lépéssel jelentősen csökkent a 2024-es visszatérés esélye.

„Nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek kívülről látszik – nyilatkozta a The-Race-nek. –Ezt mérlegelni kell. Tudom, hogy milyen volt az élmezőnyben versenyezni, aztán pedig a középmezőnyben. Kétféleképpen is elsülhet a dolog. A pozitív forgatókönyv az, hogy ha beülök egy másik autóba és újra önmagam leszek. Ugyanakkor az is lehet, hogy fantasztikusan érzem magam, de a tizenhatodik-tizenhetedik helyért harcolok. Mindenki tudja, hogy hátul is lehet ütős munkát végezni, de sok kockázat van benne. Elég régóta csinálom már, és úgy vagyok vele, hogy nem ezért akarok küzdeni.”

Persze nem kizárt, hogy azok a csapatok, amelyek idén általában a mezőny hátsó részében csatáznak, jövőre szemmel láthatóan előrelépnek. Ricciardo azonban nem szerette volna kitenni magát annak a veszélynek, hogy az utolsó pozíciókért küzdve megutálja a sportágat.

– jelentette ki. – Egyébként is, végigcsináltam az elmúlt tizennyolc hónap darálását, és nem akarom megkockáztatni, hogy hátul leszek, és arra gondolok, hogy »mit keresek még mindig itt?«. Nem akarok neheztelni a sportágra, túlságosan is szeretem.”

Ricciardo nem akart kiscsapathoz szerződni Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Nyilvánvalóan felmerül a kérdés, hogy ha lesz döntési lehetősége, akkor az ausztrál versenyző vissza akar-e térni egyáltalán. Ricciardo nem zárta ki a nemleges válasz lehetőségét, de a koronavírus-járvány első hónapjaiból kiindulva úgy gondolja, hogy most sem fogja elveszíteni a motivációját.

„Három hónapot töltöttem a farmon Ausztráliában, és nagyon éhes voltam, alig vártam, hogy újra versenyezhessek – emlékezett vissza a hosszú kényszerszünetre. – Ez olyan, mint amikor az ember szeret valamit, vagy mint egy pár, a hiánya alatt még inkább odalesz érte. [Most] ugyanez a helyzet.”