Társoldalunk:

Újabb pilóta állt ki Schumacher mellett

2022.10.21. 13:09

Esteban Ocon után Kevin Magnussen, a Forma-1-es Haas istálló dán versenyzője is úgy gondolja, hogy csapattársa, Mick Schumacher megérdemli, hogy a világbajnokság mezőnyében maradjon.

A 30 éves pilóta erről Austinban, a hétvégi Egyesült Államok Nagydíjának helyszínén beszélt, reagálva a Schumacher Forma-1-es jövőjét övező bizonytalanságra. A 23 éves német versenyző, a legendás hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, egyelőre nem rendelkezik szerződéssel 2023-ra, a Haas pedig még nem jelentette be, hogy ki lesz jövőre Magnussen márkatársa.

Magnussen nem bánná, ha jövőre is Schumacher lenne a csapattársaForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Szerintem sokat fejlődött ebben az évben azután, hogy az elején úgy tűnt, nem igazán tetszik neki az autó és egy kicsit önbizalomhiányos is volt. De ezek idővel megoldódtak" – jelentette ki Magnussen, aki 22 vb-pontot gyűjtött eddig a mostani idényben, szemben Schumacher 12 pontjával.

„Később nagyon nehezen lenne legyőzhető a számomra, de azt gondolom, ahogyan most vezet, már az alapján is megérdemel egy helyet a rajtrácson. Ugyanakkor ez nem az én feladatom, amit én tehetek az annyi, hogy a legjobbakat kívánom neki" – fogalmazott a dán versenyző.

Mick Schumacher tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben, és az első idényében nem szerzett pontot a Haas színeiben. Az idei Brit Nagydíjon nyolcadik, az osztrák futamon pedig hatodik volt, ugyanakkor a legutóbbi hét versenyen sem ő, sem pedig Magnussen nem tudott pontot szerezni a Haasszal.

A jövő évi mezőnyben már csak két versenyzőülés kiadó, a Haas mellett eddig a Williams is csak egy pilótát jelentett be hivatalosan, a thaiföldi Alexander Albont.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK