Társoldalunk:
Hírlevél

Híres bajnokcsapathoz igazolhat Latifi

2022.10.20. 12:29

Nicholas Latifi karrierje az IndyCarban folytatódhat, méghozzá az igencsak erős Chip Ganassi csapatnál.

Három szezon adatott meg Nicholas Latifinek a Forma-1-ben, aki a Williamsnél rendszerint jelentősen lassabb volt aktuális csapattársánál és elsősorban azzal vált ismertté, hogy ő okozta a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj drámai végjátékát előidéző balesetet. Emiatt halálos fenyegetéseket is kapott elkeseredett szurkolóktól.

Nicholas LatifiForrás: NurPhoto via AFP/Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto/Alessio De Marco

Az amerikai autósportok egyik ismert youtubere, David Land a forrásaira hivatkozva arról beszélt, Latifi a Chip Ganassi IndyCar-csapathoz fog igazolni 2023-ban. Az istálló nagyon sikeres, eddig 14 alkalommal nyerték meg velük a bajnokságot (legutóbb 2020-ban és 2021-ben), illetve az Indy500 idei győztese is tőlük került ki az egykori F1-es pilóta Marcus Ericsson személyében. A svéd mellett jelenleg Alex Palou és Scott Dixon is a csapat tagja.

Latifi vélhetően anyagi hozzájárulást visz a Chip Ganassihoz, ez a Williamsnél töltött időszakához is komoly támogatást adott. A kanadai az F1-es mezőny állandó tagjai közül az utolsó helyen áll a ponttáblázaton, de a Japán Nagydíjon szerzett, pontokat érő 9. helyével legalább némi sikerélmény jutott neki az utolsó versenyei egyikén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK