De Vries elmondta, mivel vívta ki Helmut Marko elismerését

Nyck de Vries
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Nyck de Vries of Holland and Scuderia AlphaTauri meets the press during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója vezérként számít Nyck de Vries-re 2023-ban az Alpha Taurinál, aki elmesélte, milyen volt az első személyes találkozásuk.

Különleges úton érkezik a Forma-1-be az Alpha Tauri új pilótája, Nyck de Vries, aki már 28 éves lesz jövőre az első teljes szezonjának kezdetén. A holland versenyző a kiváló monzai teljesítményével vívta ki a lehetőséget, miután a Williamshez váratlanul kellett beugrania az Olasz Nagydíj szombati napján.

A korábban az F2 és a Formula E bajnokságát is megnyerő de Vries kapcsán időnként fel-felröppentek találgatások, hogy esetleg állandó szerződést kaphat, de az Olasz Nagydíj után beindultak körülötte az események.

Nyck de Vries a Williamsnél is vezetett szabadedzésen Forrás: AFP/Lluis Gene

– mesélte a Beyond The Grid podcastadásában. – Ki akartam használni a lendületet és a felhajtást, hogy lehetőségem nyíljon a Forma-1-ben 2023-ra. Természetesen sokat beszéltünk a Williamsszel hosszabb időn át, a hétvége utáni kedden Jost [Capitóval, a csapat elnökével] egyeztettem. Az Alpine-nál már fixáltuk a tesztet, bőven a monzai verseny előtt."

Az már ismert volt, hogy honfitársa, Max Verstappen tanácsára felhívta Helmut Markót puhatolózás céljából, és most beszámolt arról, hogyan alakult a találkozó.

Nyck de Vries Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„A héten utána már Grazban jártam – mondta. – Nagyszerűen telt együtt az idő, két napig helyi osztrák ételeket ettünk és a jövőről beszéltünk. Kiváló a humora és kölcsönösen tiszteljük egymást."

„Ugyanúgy a teljesítményre és a győzelemre törekszem, mint a Red Bull, ezért gördülékenyen és élvezetesen ment minden."

Vezérnek várják

Nemrég a harmadik szezonjára készülő Cunoda Juki azt nyilatkozta, Pierre Gasly távozása után készen áll vezérré előlépni, de Marko szerint ez de Vries feladata lesz.

„Juki fiatal és még nincs elég tapasztalata, ezért Nycknek kell vezetnie a csapatot" – idézte a Red Bull veterán szakemberét az Autosport, utalva arra, hogy de Vries a Mercedesnél a szimulátorban is sokat vezetett.