Vágólapra másolva!
A Mercedes-főnök, Toto Wolff továbbra is támogatja Lewis Hamiltont, hogy megnyerje a nyolcadik Forma-1-es világbajnoki címét - és azt jósolja, hogy George Russell is hamarosan bajnok lesz a csapat színeiben.

Hamilton 2021-ben megdönthette volna Michael Schumacher hét bajnoki címmel felállított rekordját, ám Abu-Dzabiban egy utolsó körös Safety Car-újraindítás lehetővé tette Max Verstappen számára, hogy elrabolja a címet, miután a versenyigazgató Michael Masi újraindította a versenyt.

A Mercedes 2022-re jósolt kihívása nem valósult meg, miután rosszul ítélték meg az új technikai szabályokat, Verstappen pedig megállíthatatlannak bizonyult a második világbajnoki címe felé vezető úton.

A kudarcok ellenére Wolff hisz abban, hogy Hamilton még mindig képes lehet egy újabb bajnoki címre - és úgy véli, Russell jó eséllyel lesz a 11. brit nemzetiségű világbajnok a Forma-1 történetében.

Wolff a címvédésről
Russell a 2022-es idényre került a Mercedeshez, miután három évet töltött a Williamsnél - bár a 20-as Sakhir Nagydíjon beugrott Hamilton helyére, amikor az idősebbik brit pozitív COVID-tesztje pozitív lett -, és közel is járt a futamgyőzelemhez, de végül a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.
Ez a teljesítmény, és az idén mutatott elkötelezettsége meggyőzte Wolffot arról, hogy Russell képes a világbajnoki címekért harcolni.

- mondta Wolff a Channel 4-nek.
"Rosszul időzített, ami a jelenlegi teljestményünket illeti, de legalább most már a középmezőnybe lépett előre!

Eljön majd az az idő, futamokat fog nyerni, bajnoki címekért fog versenyezni. Ez abszolút megvan benne. De talán lesz még egy nyolcadik világbajnoki cím Lewis számára, mielőtt George megszerzi az elsőt."

Toto Wolff abban reménykedik, hogy Hamilton megnyerheti a nyolcadik vb-címét mielőtt Russell megszerzi az elsőt Forrás: AFP/Mazen Mahdi

A kapcsolat menedzselése
A Mercedesnél hírhedten gyúlékony volt a hangulat 2014 és 2016 között Hamilton és Nico Rosberg párosával - amit Valtteri Bottas érkezése mérsékelt 2017-ben, miután Rosberg visszavonult a Forma-1-ből. Wolff most úgy véli, hogy a Hamilton-Russell kapcsolat egy "mentori" viszony, amelynek a tisztelet az alapja.

- mondta Wolff.
"Zandvoort után [ahol majdnem összeütköztek], az az érzésem, hogy egy kicsit túl szoros volt a párharcuk, amely rosszul is elsülhetett volna, de ők a szakértők. Én úgy jellemezném a kapcsolatukat, hogy tiszteletteljes.

Mindkettőjükben megmaradt az ambíció, hogy legyőzzék a csapattársukat, versenyeket és bajnokságokat nyerjenek, és szerintem ez a dinamika nagyon jól működik együtt."
- fogalmazott a csapatfőnök.