Leclerc-t arcon csapta a valóság a drámai végjáték után

Forma-1, Japán Nagydíj 2022, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc reacts on the podium after finishing third at the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka, Mie prefecture on October 9, 2022. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
A Japán Nagydíj utáni büntetése és ezzel Verstappen bebiztosított vb-címe hatalmas pofon volt a monacóinak, ez pedig az arcán is látszódott – így gondolja Christian Klien, a Red Bull korábbi pilótája.

Hiába volt 43 pontos előnyben három futam után, már négy hétvégével a szezon vége előtt biztossá vált, hogy Charles Leclerc nem lesz világbajnok 2022-ben. A szuzukai verseny végén kapott ötmásodperces büntetése a Sergio Pérez elleni szabálytalansága miatt azt jelentette, hogy a harmadik helyre esik vissza, ezzel pedig behozhatatlan hátrányba került az összetettben. A rövid F1-es pályafutása során két szezont a Red Bullnál is eltöltő Christian Klien úgy véli, hogy a Japán Nagydíj végjátéka különösen fájhatott Leclerc-nek, aki szerinte az utolsó pillanatig reménykedett a vb-címben.

Leclerc egyáltalán nem tudott örülni a szuzukai dobogójának Forrás: AFP/Philip Fong

„Azt hiszem, az arca a dobogón mindent elárult, nagyon csalódott volt – mondta Klien az F1 Nation-ben. – Egyszerűen

Klien azonban úgy gondolja, hogy ha még tovább sikerül fejlődnie a Ferrarinak, jövőre már egyértelműen harcban lehetnek a Scuderia pilótái a világbajnoki győzelemért.

„Csak jobban össze kell szedinük magukat csapatként. Meg kell akadályozniuk a stratégiai oldalon elkövetett hibákat, és úgy érzem, a technikai problémák is fájnak nekik egy kicsit. Volt ugyan néhány hiba a pilóták részéről is, de nyilvánvalóan hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy a Ferrari valóban a világbajnoki címért harcolt – nyilatkozta az osztrák expilóta. –

A szezon elején úgy tűnt, ez a Ferrari éve lehet, mert az ő autójuk volt a domináns, de alábecsülték, hogy a Red Bull milyen gyorsan tud javulni, és mennyire teljesek csapatként is."