Társoldalunk:

Leclerc-t arcon csapta a valóság a drámai végjáték után

2022.10.17. 09:48

A Japán Nagydíj utáni büntetése és ezzel Verstappen bebiztosított vb-címe hatalmas pofon volt a monacóinak, ez pedig az arcán is látszódott – így gondolja Christian Klien, a Red Bull korábbi pilótája.

Hiába volt 43 pontos előnyben három futam után, már négy hétvégével a szezon vége előtt biztossá vált, hogy Charles Leclerc nem lesz világbajnok 2022-ben. A szuzukai verseny végén kapott ötmásodperces büntetése a Sergio Pérez elleni szabálytalansága miatt azt jelentette, hogy a harmadik helyre esik vissza, ezzel pedig behozhatatlan hátrányba került az összetettben. A rövid F1-es pályafutása során két szezont a Red Bullnál is eltöltő Christian Klien úgy véli, hogy a Japán Nagydíj végjátéka különösen fájhatott Leclerc-nek, aki szerinte az utolsó pillanatig reménykedett a vb-címben.

Leclerc egyáltalán nem tudott örülni a szuzukai dobogójánakForrás: AFP/Philip Fong

„Azt hiszem, az arca a dobogón mindent elárult, nagyon csalódott volt – mondta Klien az F1 Nation-ben. – Egyszerűen akkor fogta fel a valóságot, hogy elvesztették a világbajnokságot. Azt hiszem, egészen addig úgy gondolta, hogy meg tudják fordítani. Azt hiszem, a valóság arcon csapta őt."

Klien azonban úgy gondolja, hogy ha még tovább sikerül fejlődnie a Ferrarinak, jövőre már egyértelműen harcban lehetnek a Scuderia pilótái a világbajnoki győzelemért.

„Csak jobban össze kell szedinük magukat csapatként. Meg kell akadályozniuk a stratégiai oldalon elkövetett hibákat, és úgy érzem, a technikai problémák is fájnak nekik egy kicsit. Volt ugyan néhány hiba a pilóták részéről is, de nyilvánvalóan hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy a Ferrari valóban a világbajnoki címért harcolt – nyilatkozta az osztrák expilóta. – E téren Max nyugodtabb volt, a Red Bull pedig készebb volt a világbajnoki címért harcolni. Aki közel akar maradni, nem engedheti meg magának ezeket az apró hibákat [amiket a Ferrari elkövetett]. A szezon elején úgy tűnt, ez a Ferrari éve lehet, mert az ő autójuk volt a domináns, de alábecsülték, hogy a Red Bull milyen gyorsan tud javulni, és mennyire teljesek csapatként is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK