Társoldalunk:

Hatalmas dicséretet kapott a kirúgott Daniel Ricciardo

2022.10.17. 17:06

Jos Verstappen úgy véli, fia legjobb F1-es csapattársa az ausztrál pilóta volt, mert az immár kétszeres világbajnok Max az "időmérős szörnyetegtől" tanult a legtöbbet.

Forma-1-es karrierje során eddig öt különböző csapattársa volt Max Verstappennek: Carlos Sainz Jr., Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon és Sergio Pérez. Ebből a névsorból az F1-et szintén megjárt Jos Verstappen úgy gondolja, hogy a szezon végén a McLarentől távozó Ricciardo volt a fia számára a legjobb társ. Max Verstappen az ausztrállal töltötte el a legtöbb időt egy csapatnál, több mint két és fél évet 2016 és 2018 között, amikor még jellemző volt a hollandtól a túlzott vakmerőség és az éretlenség. Ezeknek az eltűnésében pedig Jos szerint szerepet játszott az, hogy fia tanulhatott a tapasztalatabb riválisától.

Ricciardo és Verstappen majdnem három évig voltak csapattársakForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyon nehéz válaszolni [arra, hogy ki volt a legjobb csapattársa Maxnek]. Úgy gondolom, hogy Daniel Ricciardótól tanult a legtöbbet, akivel nagyon jól kijöttek egymással és aki egy remek srác. Max akkoriban még fiatal volt, Ricciardo pedig egy igazi időmérős szörnyeteg"nyilatkozta Jos Verstappen.

A holland arra is kitért, hogy mi okozhatja Ricciardo teljesítményének visszaeseését a McLarennél, amely miatt év végén át is kell adnia a helyét honfitársának, Oscar Piastrinak a wokingiaknál.

„Úgy hiszem, akkoriban feküdt neki a kocsi, Ricciardo jelenlegi problémáját pedig az okozza, hogy most sem az autó, sem dolgok nem fekszenek neki. Ezért nem tud többet mutatni – magyarázta Jos Verstappen. – A fiatalok jellemzően könnyebben alkalmazkodnak, és ahogy mondani szokták, nem szabad átültetni egy öreg fát. Néhány idősebb pilótánál, köztük nálam is kialakult egy bizonyos vezetési stílus, amint roppant nehéz változtatni. Egy fiatalabb embernek azonban ez könnyebb feladatnak számít."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK