Hatalmas dicséretet kapott a kirúgott Daniel Ricciardo

Forma-1, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Red Bull
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 26: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walk in the Paddock during previews to the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 26, 2017 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jos Verstappen úgy véli, fia legjobb F1-es csapattársa az ausztrál pilóta volt, mert az immár kétszeres világbajnok Max az "időmérős szörnyetegtől" tanult a legtöbbet.

Forma-1-es karrierje során eddig öt különböző csapattársa volt Max Verstappennek: Carlos Sainz Jr., Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon és Sergio Pérez. Ebből a névsorból az F1-et szintén megjárt

Jos Verstappen úgy gondolja, hogy a szezon végén a McLarentől távozó Ricciardo volt a fia számára a legjobb társ.

Max Verstappen az ausztrállal töltötte el a legtöbb időt egy csapatnál, több mint két és fél évet 2016 és 2018 között, amikor még jellemző volt a hollandtól a túlzott vakmerőség és az éretlenség. Ezeknek az eltűnésében pedig Jos szerint szerepet játszott az, hogy fia tanulhatott a tapasztalatabb riválisától.

Ricciardo és Verstappen majdnem három évig voltak csapattársak Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyon nehéz válaszolni [arra, hogy ki volt a legjobb csapattársa Maxnek].

nyilatkozta Jos Verstappen.

A holland arra is kitért, hogy mi okozhatja Ricciardo teljesítményének visszaeseését a McLarennél, amely miatt év végén át is kell adnia a helyét honfitársának, Oscar Piastrinak a wokingiaknál.

„Úgy hiszem, akkoriban feküdt neki a kocsi, Ricciardo jelenlegi problémáját pedig az okozza, hogy

– magyarázta Jos Verstappen. – A fiatalok jellemzően könnyebben alkalmazkodnak, és ahogy mondani szokták, nem szabad átültetni egy öreg fát.

Egy fiatalabb embernek azonban ez könnyebb feladatnak számít."