Társoldalunk:

Fiatalokat megszégyenítő formában a 82 éves világbajnok, aki újra F1-es autóba ült - videó

2022.10.17. 06:47

A McLaren 2013-ban használt MP4-28-as autójával tehetett meg néhány kört az egyesült államokbeli Laguna Seca-i versenypályán Mario Andretti. Az 1978-as világbajnok elmondása szerint ezzel teljesítette a bakancslistája utolsó tételét is.

A sportágban tizenkétszeres futamgyőztes amerikai a csapat vezérigazgatójának, Zak Brownnak köszönhetően kapott lehetőséget a vezetésre.

„Azt mondanám, hogy remek volt, de nyilvánvalóan sokat hagytam benne, mert lenne még mit tanulnom erről az autóról. Zak adott nekem néhány információt róla, de a legnagyobb trükk itt az, hogy minden kanyar kijáratánál a megfelelő sebességfokozatban kell lenni, különben jelentősen legyengül a teljesítmény. Valóban minden az optimális sebességfokozat megtalálásán múlik, de számomra probléma volt, hogy a sisakban nem láttam a kormányon, hogy melyik fokozatban vagyok. Egyes kanyarokban jól ment, másokban nem – mondta Andretti a vezetés után. – 

Ezzel végeztem is a bakancslistámmal, bármit teszek még ezután, az már csak hab lesz a tortán! Illetve még megpróbálok pontokat szerezni a szuperlincencemért...

Az amerikai utóbbival természetesen csak viccelődött, ezzel arra utalt, hogy az elmúlt hónapban vita volt arról, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megadja-e az IndyCarban versenyző Colton Hertának úgy a szuperlicencét, hogy valójában nincs jogosultsága hozzá – végül Andretti honfitársa nem kapta meg ezt a lehetőséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK