Sosem találná ki, mi szeretett volna lenni a Red Bull sikerfőnöke gyermekkorában!

Christian Horner
Oracle Red Bull Racing team principal Christian Horner pictured during a practice session at the Grand Prix F1 of Belgium race, in Spa-Francorchamps, Friday 26 August 2022. The Spa-Francorchamps Formula One Grand Prix takes place this weekend, from August 26th to August 28th. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS (Photo by JONAS ROOSENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Christian Horner régen nem arról álmodott, hogy a 21. század egyik legeredményesebb Forma-1-es csapatfőnöke válik majd belőle, de az autósport a szüleinek köszönhetően már gyermekkora óta közel áll a szívéhez.

Horner a kilencvenes évek végén a mai F2 elődjének számító Forma-3000-ben versenyzett édesapja csapatában, mielőtt 1999-ben Garry Horner felkérte, hogy legyen ő is az Arden Motorsport vezetője. A csapatfőnöki karrier azóta tart a brit szakember életében, a Red Bull istállójának 2005-ös alapítása óta pedig az F1-ben végzi ezt a munkát.

A Red Bull Racing történetének első versenye kettős pontszerzéssel zárult, így érthetően nagy volt a boldogság David Coulthard és Christian Horner részéről Forrás: Sutton Motorsport Images/Michael Cooper

A Sebastian Vettel–Mark Webber párossal 2010 és 2013 között megnyerte a konstruktőri és (Vettel révén) az egyéni vb-címet is, ehhez pedig tavaly és idén Max Verstappen egyéni sikere is hozzákerült – amihez néhány héten belül egy újabb konstruktőri győzelem is társulhat.

A 48 esztendős Horner azonban a nyolcvanas években még egészen más jövőről álmodozott.

Volt a The Fall Guy című sorozat, ahol Lee Majors egy nagy teherautóval és egy kaszkadőrrel száguldozott, egyszerűen imádtam" – mesélte Horner.

"Mindig is az autók és a sebesség megszállottja voltam, és már kiskorom óta lenyűgözött a motorok világa – folytatta. –

mígnem egy újság hátuljában lévő hirdetésben megláttunk egy használt húszéves gokartot. A füvön nem lehetett vele vezetni, ezért kerestünk egy pályát, majd hirtelen rájöttem, hogy azzal versenyezni is lehet!"

Horner azt is elárulta, hogy elsősorban a szüleinek köszönheti, amit ezen a pályán sikerült elérnie. A motorsportban dolgozó apja segítette megszeretni vele az autók világát, míg az anyja mindig nagyobb célok elérésére ösztönözte őt.
„Általuk fedeztem fel a versenyzés világát tizenkét évesen, ezután pedig édesapámmal beutaztuk az országot, majd a világot is a különböző versenyekért. Nem láttam magam sem teniszezőnek, sem bármi másnak, egyszerűen csak versenyezni akartam.

Ha van valamit elhatározol a fejedben, és azt annyira akarod, hogy mindent megteszel érte, akkor az abszolút elérhető. Ha kitűzöl magad elé egy célt, akkor csak arra kell koncentrálni" – magyarázta Horner.