Társoldalunk:

A Mercedes az utolsó autófejlesztéseket hozza az Amerikai Nagydíjra

2022.10.14. 18:23

A Mercedes az Egyesült Államok Nagydíján Lewis Hamilton és George Russell számára is elhozza az utolsó fejlesztéseket az autóikhoz, míg a fő rivális Red Bull nem tervez több jelentős fejlesztést autóján 2022 hátralévő részében.

A csapat pályamérnöki igazgatója, Andrew Shovlin szerint a csapat Austinban vezeti be a fejlesztéseket, mivel még mindig harcolnak a Ferrarival a konstruktőri bajnokság második helyéért.
A frissítéseket a 2023-as autóra összpontosítva vezetik be, miután a csapat technikai igazgatója, Mike Elliott elárulta, hogy optimisták annak kilátásait illetően.Austin az utolsó lépésünk az aero fejlesztésben, ami remélhetőleg egy kicsit több teljesítményt ad majd nekünk, de ami fontos, hogy minden egyes lépéssel egyre többet és többet tanulunk, és ezt a tudást át tudjuk vinni a jövő évre - magyarázta.
Emellett van néhány olyan rész, ahol súlyt vettünk ki az alkatrészekből, ami remélhetőleg közelebb viszi az autót a súlyhatárhoz.

A Mercedes továbbra is harcban van a Ferrarival a konstuktőri bajnokság második helyéértForrás: DPPI/Florent Gooden

A csapat számára nehéz megjósolni a kvalifikációs teljesítményüket
Shovlin szerint még a fejlesztések ellenére is nehéz lesz megjósolni, hogy a Mercedes hol lesz a tempót illetően Austinban, tekintettel a Szingapúr és Suzuka közötti teljesítménybeli ingadozásokra.
Hozzátette: Nagyon nehéz megjósolni, hogy hol fogunk állni. Szingapúrban Lewis borzasztóan közel volt a pole pozícióhoz, ugyanakkor Szuzukában mindkét autónak nagy volt a lemaradása az élmezőnyhöz képest."A versenytempónk meglehetősen erős volt, szóval ha tudunk egy lépést tenni, akkor remélhetőleg harcba szállhatunk a Ferrarikkal és a Red Bullokkal. De a kvalifikáció számunkra jelenleg igazán nehezen előre megjósolható. Ahogy mondtam, sok minden a tanulásról szól, és az biztos, hogy az utolsó négy futamon mindent beleadunk majd"
- hangzott el Andrew Shovlintól.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK