Társoldalunk:

2022-ben már nem terveznek nagyobb frissítéseket az RB18-on

2022.10.14. 12:31

Miután Max Verstappen megpecsételte az egyéni világbajnoki cím sorsát, a csapat pedig úton van a konstruktőri bajnokság bebiztosítása felé, a Red Bull határozottan a 2023-as évre helyezi át a hangsúlyt.

A Red Bull nem tervez több fejlesztést az RB18-ashoz sem Max Verstappen, sem Sergio Perez számára a szezon hátralévő részében, mivel úgy tűnik, határozottan a 2023-as szezonra vonatkozó fejlesztésekre összpontosítanak.
A Red Bull technikai főnöke, Rob Marshall szerint a Milton Keynes-i csapat átállt a jövő évi autó fejlesztésére, most, hogy mindkét bajnoki címet már majdnem 100%-osan bebiztosították.Most már minden fókuszunk teljes mértékben 2023-ra összpontosul. Vannak még nagyon minimális dolgok, de az Abu-Dzabi Nagydíjjal bezárólag idén már nem lesznek frissítések" - mondta az F1 Nation Podcastnek.

Az RB18 legutóbbi fejlesztései Szingapúrban érkeztek, ahol a Red Bull főmérnöke, Paul Monaghan szerint a csapat úgy döntött, hogy egy Európán kívüli versenyen fog bevetni egy padlólemez-frissítést.
Néhány milliméteres változtatásokról volt szó itt-ott, de ezt azután tudtuk megtenni, hogy Belgiumban, Hollandiában és Olaszországban nem sérült meg a padlózatunk - magyarázta a médiának.
Ezután választhattuk ezt a frissítést, amelyet nem félúton, hanem egy Európán kívüli verseny elején akartunk bevezetni. Ezért választottuk Szingapúrt.

Mérlegelendő költségtényezők
Monaghan hozzátette, hogy számos tényező is szerepet játszik, amikor az alkatrészeket a szezon vége felé vezetik be.

"Ez több tényezőtől is függ. Például, hogy "elvesztettünk-e" alkatrészeket az Abu-Dzabiba vezető úton? Ez elég nagy befolyással van erre. Figyelembe kell vennünk továbbá az alkatrészek gyártásának és szállításának költségét a várható vagy előre jelzett nyereséghez képest. Az autó valamelyik gyenge pontját kiküszöböli, vagy csak kísérletezünk a frissítéssel? Megéri-e, meg tudjuk-e csinálni? Ha elhozzuk Abu-Dzabiba, adunk-e tippet a versenytársainknak, hogy mire számíthatnak tőlünk jövőre? Többek között ezek a tényezők játszanak szerepet a döntési folyamatunkban."
- nyikatkozta Paul Monaghan.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK