Társoldalunk:

De la Rosa elárulta, hogy mi a legjobb módja annak, hogy az Aston Martin kezelje Alonsót

2022.10.14. 09:37

Pedro de la Rosa, aki 2023-ban csatlakozik az Aston Martinhoz, hogy vezesse a fiatal pilóták programját, elárulta, hogy szerinte hogyan kellene a csapatnak kezelnie a hozzájuk érkező Fernando Alonsót.

Pedro de la Rosa úgy véli, ha az Aston Martin őszinte lesz Alonsóval, akkor nem lesznek problémáik.
A korábbi Forma-1-es pilóta, de la Rosa azért csatlakozik az Astonhoz, hogy felügyelje a pilótafejlesztési programot, amelyhez a 2022-es Forma-2-es bajnok, Felipe Drugovicsot is szerződtették. de la Rosa a marketing és a média egy részét is felügyeli majd - és együtt fog dolgozni Alonsóval, aki a következő szezonra az Alpine-tól érkezik a csapathoz a visszavonuló Sebastian Vettel helyére.

Alonso az F1-en belül nehezen kezelhető versenyző hírében áll - de a honfitársa, aki a McLarennél és a Ferrarinál is dolgozott vele, úgy véli, az Aston Martinnak nem lesznek problémái.

de la Rosa Alonsóról
"Nem hiszem, hogy Fernandót nehéz kezelni. Egyszerűen csak nagyon őszinte. Nagyon-nagyon őszinte" - magyarázta de la Rosa a médiának.
"Az a tény, hogy az angol nem az anyanyelve, néha egy kicsit durvává teszi azt, ahogyan beszél, főleg amikor megpróbál pontosan leírni dolgokat az autóval vagy a versennyel kapcsolatban.

Ha mindig elmondod neki, hogy mi a helyzet, és mi az igazság, addig soha nem lesz vele problémád. De abban a pillanatban, amikor megpróbálsz elrejteni információkat, vagy ő úgy érzi, hogy megpróbálsz eltitkolni bizonyos részleteket, akkor onnantól kezdődhetnek a gondok. Ő egyszerűen egy nagyon sikerre éhes egyéniség, akinek az őszinteség a siker alapját képezi."

A motivációja még mindig a helyén van
A 32-szeres nagydíjgyőztes Alonso kétéves szerződést írt alá az Aston Martinnal - ami a 2024-es szezon végéig szól, ekkor a spanyol már 43. életévét fogja betölteni.
Annak ellenére, hogy a 2013-as Spanyol Nagydíj óta nem nyert futamot az F1-ben - és a 2014-es Magyar Nagydíjat követően csak egyetlen dobogós helyezést ért el (Katar 2021) -, de la Rosa úgy érzi, honfitársa semmit sem veszített a motivációjából.

2014 után 2021-ben állt újra dobogón a kétszeres világbajnokForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Mindig is azt mondtam, hogy talán három olyan versenyző van a Forma-1-ben, aki különleges" - mondta.
"Nem nevezem meg a másik kettőt, de Fernando biztosan benne van ebben a háromban. Fernando az F1 történetének egyik legjobb versenyzője, és amikor néhány évvel ezelőtt ezt mondtam, mindenki azt hitte, hogy őrült vagyok. Nevezhetnek őrültnek, de szerintem ő egy egyedülálló pilóta, aki 40 éves kora ellenére hihetetlenül ambíciózus. Én is versenyeztem még 40 évesen is, szóval tudom mekkora kihívást jelent. Fernandónak egyszerűen a vérében van a versenyzés" - méltatta a honfitársát Pedro de la Rosa.
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK