Vágólapra másolva!
Sokan azzal a váddal illetik a hétszeres brit világbajnokot, hogy nem olyan lelkesedéssel versenyzik idén, mint az előző években, amikor a világbajnoki címért harcolhatott. Mike Elliot technikai igazgató szerint azonban Hamilton továbbra is előreviszi a csapatot, és keményen dolgozik a W13-as teljesítményének javításán.

Miután a csapat 2014 és 2021 között egy kivételével minden elérhető világbajnoki címet bezsebelt, Brackleyben nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy 2022-ben is hasonlóan folytatódik majd Hamilton nyerő szériája a tavalyi fiaskó ellenére is.
Az Ezüstnyilak azonban idén visszacsúsztak a versenyképességben, és maximum a dobogós helyekért küzdhetnek, miközben a Red Bull és a Ferrari a szezon eddigi összes futamát megnyerte.

A Mercedes hanyatlása azt vonta maga után, hogy Hamilton 2013 óta először nem tudott komolyan harcba szállni a világbajnoki címért.

Hamilton 2022-ben még nem tudott futamot nyerni, és ha ez nem sikerül neki a szezon vége előtt, akkor a hétszeres világbajnok és 103-szoros nagydíjgyőztes

véget vet annak a sorozatnak, hogy 2007-es F1-es debütálása óta minden szezonban nyert egy nagydíjat.

A Mercedes idei küzdelmei ellenére Elliot azonban azt mondja, Hamilton nem vesztette el a fókuszt, és továbbra is ugyanolyan elkötelezett, mint eddig, hogy az Ezüstnyilak visszatérjenek a győztesek pódiumára.

Hamilton "vezeti a csapatot és energiát hoz" a Mercedesnek
"Mindkét versenyzőnk briliáns volt idén" - mondta Elliot a médiának.

"Lewis hajtja a csapatot. Szerintem nagyon jó munkát végez abban, hogy visszajelzést adjon nekünk. Nagyon keményen dolgozik, a munkamorálja egyáltalán nem változott idén.

A Mercedes továbbra is töretlenül hisz Lewis Hamiltonban Forrás: AFP/Sylvain Thomas

- hangzottak el a dicsérő szavak Mike Elliottól.
Forrás