Társoldalunk:

A Mercedes szerint Hamilton munkamorálja semmit sem változott

2022.10.11. 18:13

Sokan azzal a váddal illetik a hétszeres brit világbajnokot, hogy nem olyan lelkesedéssel versenyzik idén, mint az előző években, amikor a világbajnoki címért harcolhatott. Mike Elliot technikai igazgató szerint azonban Hamilton továbbra is előreviszi a csapatot, és keményen dolgozik a W13-as teljesítményének javításán.

Miután a csapat 2014 és 2021 között egy kivételével minden elérhető világbajnoki címet bezsebelt, Brackleyben nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy 2022-ben is hasonlóan folytatódik majd Hamilton nyerő szériája a tavalyi fiaskó ellenére is.
Az Ezüstnyilak azonban idén visszacsúsztak a versenyképességben, és maximum a dobogós helyekért küzdhetnek, miközben a Red Bull és a Ferrari a szezon eddigi összes futamát megnyerte.
A Mercedes hanyatlása azt vonta maga után, hogy Hamilton 2013 óta először nem tudott komolyan harcba szállni a világbajnoki címért.Hamilton 2022-ben még nem tudott futamot nyerni, és ha ez nem sikerül neki a szezon vége előtt, akkor a hétszeres világbajnok és 103-szoros nagydíjgyőztes véget vet annak a sorozatnak, hogy 2007-es F1-es debütálása óta minden szezonban nyert egy nagydíjat.A Mercedes idei küzdelmei ellenére Elliot azonban azt mondja, Hamilton nem vesztette el a fókuszt, és továbbra is ugyanolyan elkötelezett, mint eddig, hogy az Ezüstnyilak visszatérjenek a győztesek pódiumára.

Hamilton "vezeti a csapatot és energiát hoz" a Mercedesnek
"Mindkét versenyzőnk briliáns volt idén" - mondta Elliot a médiának.
Nem adtuk meg nekik azt az autót, amire szükségük lett volna az élmezőnyben való harchoz. Ez különösen Lewisnak lehetett szokatlan szerep, aki hétszeres világbajnok, és minden hétvégén futamokat kellett volna nyerjen és harcban lenni a bajnoki címért."Lewis hajtja a csapatot. Szerintem nagyon jó munkát végez abban, hogy visszajelzést adjon nekünk. Nagyon keményen dolgozik, a munkamorálja egyáltalán nem változott idén.

A Mercedes továbbra is töretlenül hisz Lewis HamiltonbanForrás: AFP/Sylvain Thomas

Itt van késő esténként, dolgozik velünk, próbálja a legtöbbet kihozni az autóból, és azt hiszem, ez bátorítást jelent a csapatban mindenki másnak is, ha látja, hogy milyen sokat tesz bele a közös munkába. Lewis beszélt a gyárban dolgozókkal is majdnem két héttel ezelőtt, kiállt és beszélt hozzájuk, igazán lenyűgöző volt. Amit egy olyan karaktertől, mint Lewis, elvárhatsz az, hogy jól vezet és pozitív energiát visz a csapatba. Azt hiszem, erre szükségünk is van, hiszen egy nehéz tél áll előttünk.

- hangzottak el a dicsérő szavak Mike Elliottól. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK