Társoldalunk:

Így reagált Max Verstappen apja fia címvédése után

2022.10.10. 10:01

Jos Verstappen nem volt ott Japánban, de így is hamar tudott beszélni a fiával, miután a menedzserén keresztül tartotta a kapcsolatot Szuzukával. Szerinte fia bebizonyította, hogy ő a legjobb, különösen ilyen extrém időjárási körülmények között.

Az ötvenéves expilóta azért nem utazott el a Japán Nagydíjra, mert hazautazott a családjához, akikkel három hete nem találkozott, és elmondása szerint „Japán egyébként sem az az ország, ahová a legkönnyebb beutazni". A távolság azonban nem akadályozta meg Jos Verstappent abban, hogy ünnepeljen a fia címvédésének bebiztosítása után, és amint lehetősége volt, rögtön beszélt is a fiával a leintést követően.

„Kapcsolatban álltam a Red Bull-lal és [Max] menedzserével, Raymond Vermeulennel, így azonnal tudtam beszélni vele és már küldtem is neki üzenetet. Mondtam neki, hogy ő a legjobb, de ezt szinte minden hétvégén elmondom – nyilatkozta Jos Verstappen. – Tavaly egy hihetetlen érzelmi hatás ért, de most tudtuk, hogy ez meg fog történni, csak azt nem, hogy mikor. Nagyon erős versenyt teljesített, különösen, ha azt nézzük, hogy egy körülbelül 40 perces versenyen 26 másodperccel nyert. Az ilyen körülmények Max specialitásai, kiskorától kezdve extrát nyújtott az esőben."

A korábbi kétszeres F1-dobogós elárulta, hogy noha ezúttal nem tudott a helyszínen ünnepelni a fiával, otthon is nagy élmény volt átélni a történéseket.

„Természetesen az elmúlt években és a korábbi versenyein mindig ott voltam. De nem kellett ott lennem ahhoz, hogy ünnepelni tudjak, hiszen ugyanúgy tudtam otthon is – bár volt némi hitetlenkedés, mert nem tudtuk pontosan, mi történik a leintés után" – utalt Charles Leclerc büntetésére és a döntésre, miszerint teljes pontokat osztanak, amelyek végül a vb-cím bebiztosítását eredményezték a fia számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK